Politistii au facut ravagii printre soferi, in intervalul 14-18 august. In numai patru zile, s-au aplicat aproape 300 de amenzi doar pentru depasirea vitezei legale si au fost retinute peste 100 de permise de conducere,  se arata intr-un comunicat IPJ Neamt:

”În perioada 14-18 august a.c., polițiștii rutieri sprijiniți de efective de ordine publică au acționat pe principalele drumuri europene, naționale și județene de pe raza județului Neamț pentru prevenirea evenimențelor rutiere și combaterea abaterilor rutiere în trafic ( depistarea conducătorilor auto care se află sub influența alcoolului, nerespectarea regimului legal de viteză, nefolosirea centurii de siguranță, neacordarea priorității la pietoni, depășiri neregulamentare).

Astfel polițiștii nemțeni au aplicat 763 sancțiuni contravenționale din care 740 la OUG 195/2002. Din aceste 740 sancțiuni contravenționale 282 au fost aplicate conducătorilor auto pentru depășirea regimului legal de viteză, 94 pentru nefolosirea centurii de siguranță de către conducătorii auto, 16 pentru folosirea telefonului mobil in timpul conducerii autovehiculului, 5 pentru conducerea autovehiculului sun influența alcoolului și 33 pentru neacordare prioritate.

Au fost reținute 108 permise de conducere , au fost retrase 11 certificate de înmatriculare și au fost constatate 15 infracțiuni la regimul rutier. Totodată au fost aplicate sancțiuni contravenționale unui număr de 41 bicicliști, 21 pietoni, 27 căruțași, 3 mopediști și 2 motocicliști.”

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.