Comisarul sef Paul Tablan a pierdut din nou functia de sef al IPJ, dupa o decizie a unei instante de la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Tablan fusese demis din functie in noiembrie 2019, dupa ce ORNISS nu i-a mai acordat certificatul necesar oricarui ofiter de politie, pentru a avea acces la informatii cu caracter secret. Prin urmare, acesta nu mai putea desfasura activitati specifice ofiterilor de politie, cu atat mai putin sa ocupe functii de conducere. Tablan a atacat decizia in instanta, fiind repus pe functie pana la judecarea cauzei privind certificatul ORNISS. MAI a contestat verdictul instantei de la Curtea de Apel Bacau, iar pe 14 ianuarie 2021, Inalta Curte de Casatie si Justitie, a dat castig de cauza ministerului, anuland decizia de la Bacau.

Astfel, Paul Tablan ar urma fie demis din nou din functie si pus la dispozitie. Conform vestea.net, favorit pentru preluarea functiei, ar fi Mihai Oșoianu, in prezent adjunct al șefului IPJ, fost șef al Serviciului Economic (Serviciului de Investigare a Criminalității Economice).

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Urata iesire din scena pentru cei 3 dottori 2 au fugit pe sestache la pensie pe caz de boala in decembrie 2020 Lica si Ben cel mai probabil Paul va proceda la fel confirmand zicala fuga este rusinoasa dar sanatoasa. Ce sa-i faci asta te asteapta cand iti pui toti cumetrii pe functii acestia te vor trada primii asteapta dottore Paul si ai sa vezi……

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.