In Consiliul Local Piatra- Neamt s-a format o noua majoritate, dupa cu bine s-a vazut in ultima sedinta, cea de saptamana trecuta. PMP a sarit din barca PSD- ALDE si si-a dat mana cu PNL.

Cel putin interesant, daca nu chiar curios este faptul ca unul dintre artizanii noii majoritati este chiar Laurentiu Dulama, fost presedinte PMP Neamt si actual vicepresedinte CJ Neamt. Potrivit unor surse, acesta a fost vazut in jurul datei de 10 iunie intrand de cel putin trei ori de manuta cu liderul deputatilor PMP, Eugen Tomac, taman la primarul Chitic. In preajma acelei date, Tomac a stat trei zile in judetul Neamt, cand campania petru alegerile locale partiale era pe ultima suta de metri.

Sursele spun ca de fiecare data s-au purtat negocieri pentru noua majoritate si evident, intr-un final s-a batut palma. Dupa ultima intrevedere, Tomac a iesit extrem de multumit (se poate lesne intelege ca multumirea nu a fost generata de vreun masaj tailandez sau de lecturarea vreunei enciclopedii) din biroul lui Dragos Chitic. Ulterior a venit si ordinul de sus pentru consilierii PMP, sa voteze alaturi de PNL, ceea ce au si facut.

Contributia lui Dulama la formarea noii majoritati PNL-PMP este surprinzatoare, pentru ca in Consiliul Judetean functioneaza o majoritate PSD- ALDE- PMP, alaturi de care voteaza si el.

Contactat de noi, Dulama nu a negat dar nici nu a confirmat ca a fost cu Eugen Tomac la primarul Chitic: ”Eu am fost in campania electorala cu Tomac, nu stiu daca la Chitic. Nu are asta importanta.”

Jocul acesta la mai multe capete al PMP-istilor si al politicienilor in general, poate nu ar interesa pe nimeni daca s-ar face si administratie ca la carte. Dar daca nu avem nici administratie ci doar jocuri de culise, ne intrebam ce se mai pregateste in orasul asta si asa batut de soarta, incat este nevoie de oameni de la centru pentru a face si desface majoritati. Care o fi miza, pentru ca in interesul cetatenilor in mod sigur nu se consuma atatea eforturi.

P.S. De remarcat ca PDL-ul apa nu se face, ca sa parafrazam un cunoscut proverb romanesc.

Ionut CORFU

 

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.