Pe 7 aprilie, municipiul Piatra Neamt va avea un nou primar desemnat, pana la organizarea de alegeri in urma demisiei oficiale a primarului Gheorghe Stefan. Asta se va intampla insa, daca consilierii municipali, care se intrunesc pe data de sapte aprilie, in sedinta extraordinara, vor decide sa dea experienta din administratie a actualului primar interimar Dragos Chitic, pe experienta in administratie a vicelui Aurelia Simionica. Nici postul viceprimarului desemnat, Vasile Popescu, nu mai este in siguranta, daca consilierii vor hotara ca acesta nu si-a facut treaba si trebuie inlocuit cu alt coleg, bineinteles, desemnat, sa-i ia locul unuia dintre viceprimarii care vor asigura temporar, functia de primar al municipiului Piatra Neamt.

Dragos Chitic – Primar Piatra Neamt

”In acest moment echipa de conducere de la nivelul Primariei este o echipa stabila, care asigura functionalitatea  institutiei, este reprezentata de cele 3 grupuri politice din Consiliul Local, PSD, PNL si grupul independentilor, si consider fireasca o continuiatate in aceeasi formula care sa fie benefica orasului Piatra Neamt, din toate punctele de vedere”

Aurelia Simionica – Viceprimar Piatra Neamt

”Ședinta va avea 6 proiecte pe ordinea de zi, bineinteles, de urgenta maxima este desemnarea primarului dupa demisia primarului ales, procedura in regim de urgenta pentru a intra in legalitatete. Este perioada in care toate grupurile politice se consulta pentru ceea ce inseamna supunerea la vot in sedinta extraordinara a desemnarii unui nou se discuta la nivel de consiliu local si la nivel de partide. Cu o zi inainte de sedinta se va discuta cu toti consilierii pentru a se stabili formula optima pentru a asigura functionarea Consiliului Local si a Primariei Piatra Neamt”

Odata constatata prin Ordin de Prefect demisia si incetarea oficiala a mandatului primarului ales Gheorghe Ștefan, Primaria Piatra neamt, cu acordul consilierilor municipali va trebui sa-si aleaga o noua conducere, atat timp cat actuala echipa a tinut fraiele administratie pietrene pe perioada cat primarul ales la localele din 2012, Gheorghe Stefan, a fost suspendat din functie. Acest algoritm al desemnarii unui primar in functia de primar interimar pana la organizarea de noi alegeri se face in baza legilor in vigoare si a statutului alesilor locali.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.