Pe baronul PSD de Neamț, Ionel Arsene, l-a luat depresia când a auzit că trebuie să facă pușcărie, mai ales că, susțin avocații săi în fața instanțelor de judecată din Italia, acesta consideră că ar fi fost condamnat pe nedrept. Astfel, infractorul-pacient Arsene, ar prezenta risc crescut de suicid, dacă ar fi extrădat. Prin urmare, autoritățile române i-ar fi pregătit condiții speciale în penitenciarul în care urmează să ajungă, după ce decizia de extrădare va rămâne definitivă, asta în cazul în care infractorul fugar nu va dispare și din Italia, sau dacă nu cumva deja și-a luat tălpășița și de acolo.

Potrivit evz.ro, autoritățile din Italia au anunțat că, „din cauza procesului nedrept suferit în România”, Arsene s-a confruntat „cu o stare clinică de tulburare depresivă majoră, ceea ce prezintă un risc suicidar crescut”.

În plus, „în timpul procedurii de amânare, în interesul persoanei predate, avocatul apărării a prezentat rapoarte de expertiză psihiatrică, cu documentația medicală anexată, emise de o unitate publică (ASL RM 2), din care rezultă că în persoana lui ARSENE IONEL, din cauza procesului suferit în România și considerat de acesta ca fiind extrem de nedrept.”
«O STARE CLINICĂ CE INTEGREAZĂ CELE CINCI CRITERII DIAGNOSTICE PENTRU DIAGNOSTICUL DE TULBURARE DEPRESIVĂ MAJORĂ DE ENTITATE SEVERĂ CU CARACTERISTICI MELANCOLICE CONFORM DSM5-TR 2022 ȘI PREZINTĂ RISC SUICIDAR RIDICAT», ÎN CAZUL ACCEPTĂRII CERERII DE PREDARE (TEXTUAL, RAPORTUL DIN 04.04.2015, A FOST ÎNTOCMIT LA DATA DE 04.04.2015, ÎN BAZA CĂRUIA A FOST EMIS UN RAPORT DE EXPERTIZĂ PSIHIATRICĂ. 09.09.2023: „… RISCUL DE SUICID ESTE FOARTE RIDICAT ȘI AR CREȘTE EXPONENȚIAL ÎN CAZUL EXTRĂDĂRII”, se precizează în documentul citat..

Ce a promis statul român în schimbul predării lui Ionel Arsene

  • „După predarea domnului Arsene lonel autorităților române de pe Aeroportul Henri Coandă din București, acesta va fi plasat inițial la Penitenciarul București-Rahova pentru a efectua perioada de adaptare la condițiile de detenție.
  • El va fi cazat într-o cameră care va garanta un spațiu de cel puțin 4 metri pătrați, excluzând spațiul destinat băii și spațiul destinat mobilierului, indiferent dacă acesta este fix sau mobil.
  • Astfel, celula de detenție din cadrul Penitenciarului București-Rahova va avea o suprafață totală de 30,04 metri pătrați. Din această suprafață totală se va scădea spațiul destinat băii (8,36 metri pătrați) și spațiul destinat depozitării alimentelor și obiectelor personale (2,10 metri pătrați), rezultând o suprafață efectivă de 19,58 metri pătrați.
  • Celula de detenție va fi dotată cu o masă (0,90 metri pătrați), o bancă pentru șezut (0,37 metri pătrați) și un pat supraetajat pe două niveluri (1,52 metri pătrați, luând în considerare doar suprafața ocupată de patul de pe podeaua camerei).
  • În aceste coordonate, scăzând mobilierul (atât cel fix, cât și cel mobil) din suprafața reală a camerei, de 19,58 metri pătrați, rezultă un spațiu util de 16,79 metri pătrați.
  • În celula de detenție vor fi cazate maximum 2 persoane, garantându-i astfel domnului Arsene Ionel un spațiu individual minim de 8,39 metri pătrați.”

 

Vezi și

Omagiu pentru infractorul Arsene la alegerile PSD Neamț. Ciolacu: ”Vreau să-i mulțumesc lui Ionel Arsene pentru ceea ce a făcut pentru nemțeni”

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.