O mare parte din banii contribuabililor din comuna Borlesti, se duc pe amenzi usturatoare primite de primarie, pentru ca depoziteaza deseuri periculoase si nepericuloase pe unde apuca, dupa cum reiese dintr-un comunicat transmis astazi catre redactia tvmneamt.ro, de Garda de Mediu.

In urma articolului publicat de tvmneamt.ro pe 4 februarie (Vezi Munți de deșeuri periculoase la Borlești), Garda de Mediu Neamt s-a autosesizat si a efectuat a doua zi (5 februarie) un control la fata locului, in urma caruia, informatiile publicate s-au confirmat (foto), insa intre timp, azbocimentul si celelalte deseuri dispăruseră. S-a stabilit ca deseurile proveneau de la lucrarile de reabilitare la Scoala Borlesti si s-au mai gasit si alte locuri in comuna, unde fusesera aruncate la intamplare materiale de constructie, provenite tot de la lucrarile la scoala.

Prin urmare, Primaria Borlesti a fost amendata cu 15.000 de lei si a fost obligata sa salubrizeze terenurile pe care au fost gasite deseurile, sa le colecteze si sa le predea unui operator autorizat pentru eliminarea deseurilor periculoase. Desigur, toate aceste operatiuni vor fi suportate din banii primariei, adica din bani publici, desi in mod normal, este obligatia constructorului sa scape de deseurile rezultate in urma lucrarilor. Daca firma a facut o economie consistenta, iata ca primaria, de fapt cetatenii din Borlesti, sunt buni de plata.

Si asta nu e tot. Garda de Mediu mai transmite ca in 2 ani (2019- 2020, cand primar era tot un PSD-ist, Vasile Puică), Primaria Borlesti a mai fost amendata de 3 ori exact pentru aceleasi abateri. Cele 3 amenzi se ridica la 45.000 de lei. Cu tot cu ultima amenda, Primaria Borlesti plateste 60.000 de lei, bani care ar fi putut fi cheltuiti in cu totul alte scopuri, benefice comunitatii.

Iata raspunsul Gărzii de Mediu Neamt, transmis astazi redactiei tvmneamt.ro:

raspuns GARDA DE MEDIU

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.