Gest de maximum penibil. Un fost candidat la alegerile parlamentare din Neamt, Sebastian Burduja protesteaza in Romania, pentru Romania, cu un slogan in limba engleza, bine-nteles tot cu haștag in fata, dupa modelul rezist: #FreeRO.

Ca mai toti cei care contesta furibund schimbarea legilor justitiei, Burduja nu este in stare sa arate macar un cuvant din lege care ar afecta independenta magistratilor, insa protesteaza si organizeaza ceea ce el denumeste ”greva cetateneasca”. De altfel, in comunicatul de mai jos, se poate vedea ca sunt folosite doar generalitati, clisee, lozinci, fara a se preciza in ce fel vor subordina justitia noile legi.

Burduja a disparut din peisajul nemtean imediat dupa alegerile parlamentare din 2016 si din cate se vede, sta mai mult pe la Bucuresti unde este impins in fata (promovat) de diferite entitati media centrale, toate apropiate DNA-SRI si suspicionate ca ar fi finantate prin intermediul unor fundatii Soros.

El este si presedintele PACT, formatiune infiintata imediat dupa ce Burduja s-a intors din SUA unde a studiat (dupa cum a declarat chiar el) de la 18 ani si unde a lucrat pentru Banca Mondiala. PACT a fost infiintat inaintea USR, insa cei mai multi sunt de parere ca are cam aceleasi origini, adica a trecut prin cel putin un filtru Soros.

In campania electorala din Neamt, Burduja s-a remarcat dupa ce in prima conferinta de presa din precampanie a zugravit fiecare domeniu din Romania in negru si a lasat sa se inteleaga ca tinerii se duc degeaba la scoala, pentru ca mai toti sunt analfabeti functionali. (Vezi mai multe detalii, AICI)

Probabil ca pe aceiasi tineri se bazeaza acum, cand cheama la proteste in limba engleza.

Comunicat de presă / #FreeRO: PACT face apel la grevă cetăţenească pentru a protesta împotriva modificării legilor justiţiei                                                             

Majoritatea parlamentară PSD-ALDE-UDMR nu se dă în lături de la nimic pentru a-şi atinge ţelul suprem: subordonarea politică a justiţiei. Dispariţia Majestăţii Sale Regele Mihai nu doar că nu i-a împiedicat să continue mutilarea legilor justiţiei la foc automat în comisia condusă de Florin Iordache, ba chiar a reprezentat pentru aceştia o nesperată şansă de a accelera adoptarea modificărilor legislative, sperând la pasivitatea societăţii civile şi întreruperea protestelor paşnice. Este un gest politic cinic, un ultim afront adus de urmaşii lui Ion Iliescu Majestăţii Sale Regele Mihai şi o gravă lovitură pentru democraţia din România.

La 28 de ani de la recăpătarea libertăţii sale cu preţul sângelui, România se află în pericol să devină un stat capturat de interesele ilicite ale infractorilor care au ajuns să o conducă. Modificarea legilor justiţiei în sensul dorit de majoritatea PSD-ALDE-UDMR ar însemna nu doar subminarea luptei împotriva corupţiei, ci îngenuncherea justiţiei, democraţiei şi libertăţii din România.

Pentru a trage un semnal de alarmă asupra situaţiei grave cu care ne confruntăm, membrii PACT au decis să intre în grevă cetăţenească: un act de protest simbolic, ce constă în purtarea unei banderole albe pe braţ, pe care este inscripţionat mesajul #freeRO. Facem apel către toţi cetăţenii care nu se simt reprezentaţi de actuala majoritate parlamentară şi care vor o justiţie independentă să ni se alăture în acest demers. Dacă nu se vor opri nici în ceasul al doisprezecelea, în ciuda tuturor avertismentelor primite din partea instituţiilor europene, ambasadelor statelor aliate, asociaţiilor de magistraţi, societăţii civile şi zecilor de mii de oameni din stradă, atunci vom merge mai departe şi vom recurge la ultima soluţie: greva generală. Niciun sacrificiu nu este prea mare pentru a ne salva libertatea.

Între timp, membrii PACT se vor afla în fiecare seară alături de cetăţenii care se strâng la Parlament sau la Piaţa Victoriei pentru a manifesta împotriva modificării legilor justiţiei.  PACT pentru România sprijină toate formele de protest paşnic împotriva acestei grave tentative de subminare a statului de drept de către majoritatea PSD-ALDE-UDMR.

“Când cei care ne conduc ne arată în fiecare zi că nu ne ascultă , că-şi bat joc de noi şi că pun justiţia şi libertatea noastră în genunchi, ce ne rămâne de făcut? Am decis să intrăm într-o grevă cetăţenească, cu banderolă albă pe braţ pe care să scrie #freeRO. Free Romania, pentru că asta merităm. Trebuie să ne asculte. Imaginaţi-vă 20 de milioane de români cu banderolă albă – atunci ne vor asculta. Ieşiţi în stradă şi spuneţi-le că vreţi o Românie liberă”, a declarat Sebastian Burduja, preşedintele PACT, într-un mesaj video postat pe pagina sa de Facebook.

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

3 COMENTARII

  1. Va spune ceva numele Burduja?! O fi fiul lui Marinel, cel venit in Piatra Neamt in 1989 de la o banca din capitala, urcat primar după revolutie9cine lo fi numit???), parlamentear FSN in mai 1990, infiinteaza Bancorex in Piatra, apoi … apoi… tot prin lumea banilor.

  2. Domnule Ionut Corfu, citesc tot ce prind din presa nemteana in limita timpului disponibil, deci inclusiv articolele TVM. Va intreb sincer si va rog sa imi raspundeti la fel, fara nicio urma de ironie: „Este adevarat ca sunteti un sustinator al PSD-ului, avand din acest motiv unele foloase (mai mari sau mai mici)?” Va intreb asta deoarece nu pot sa nu observ tenta majoritatii articolelor dvs. O spun ca un apolitic convins, lucrator in mediul privat, fara absolut niciun folos de la nicio guvernare de la Ceausescu incoace. Vreau doar sa ma conving de impartialitatea presei romanesti in general si a celei nemtene in special.
    Sincer.
    Multumesc pentru raspuns.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.