Senatorul de Neamt Ioan Chelaru, vicepresedinte al Senatului si Sef al Baroului Neamt a initiat un proiect de lege care priveste pensile avocatilor. Proiectul a fost redactat de o echipa de specialisti, la solicitarea Casei de Asigurari a Avocatilor. Potrivit senatorului nemtean, “organizarea si functionarea actualului sistem de pensii si alte drepturi de asigurari ale avocatilor este guvernata in acest moment de acte normative vechi, disparate, neunitare si diferite ca forta juridica”.
Senatorul a declarat ca promovarea proiectului in Parlament se datoreaza unor imprejurari cu conotatii chiar istorice: organizarea si functionarea actualului sistem de pensii si alte drepturi de asigurari ale avocatilor este guvernata in acest moment de acte normative vechi, disparate, neunitare si diferite ca forta juridica.

De mai mult timp, in organele statutare ale UNBR si ale Casei de Asigurari a Avocatilor au existat discutii, unele finalizate in documente, care au aratat fara dubiu ca, in aceasta materie, este necesara o reglementare unitara tinand cont de: acumularile, inadvertentele si evident, de evolutiile din sistem. In opinia senatorului Chelaru, nu putem continua fara o reglementare unitara care sa asigure, cu necesitate, viabilitate, stabilitate, sustenabilitate, predictibilitate si transparenta sistemului de pensii al avocatilor. De asemenea, nu putem discuta despre un proiect de lege nou fara a prelua si prezerva traditiile Casei noastre de pensii, cat si specificul domeniului profesional de reglementat. De aceea, propunerea inregistrata in Parlament sub nr. 194/29.04.2014 incorporeaza in ea ceea ce literatura de specialitate numeste un model de pensii ocupationale – sistemul de pensii si alte drepturi ale avocatilor.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.