Premierul Marcel Ciolacu- PSD anunță că toate pensiile din România vor crește de la 1 ianuarie cu peste 13%. Creșterea se va aplica și pensiilor speciale, care în foarte multe cazuri, sunt nesimțit de mari. Ciolacu spune că ar fi neconstituțional să nu crească pensiile speciale, pe care înainte de a fi prim ministru, spunea că le va elimina.

Toate pensiile beneficiază. Este neconstituțional să ai altă abordare. A existat și această propunere, să nu crească, dar nu cred că ne putem permite așa ceva. Această inechitate se va încheia odată cu recalcularea“, a spus Marcel Ciolacu la România TV.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, marţi, că principiul de bază care a fost stabilit în şedinţa coaliţiei de guvernare pentru noua lege a pensiilor este “pensii egale, pentru muncă şi contribuţii egale” şi a anunţat că pensiile vor creşte de două ori anul viitor.

Pensiile vor creşte de două ori anul viitor! La 1 ianuarie cu 13,8% şi la 1 septembrie prin aplicarea noii legi a pensiilor, care va elimina inechităţile. Pensii egale, pentru muncă şi contribuţii egale. Acesta este principiul de bază pe care l-am stabilit astăzi în coaliţie pentru noua lege a pensiilor“, a scris Ciolacu, pe Facebook.

I.C.

2 COMENTARII

  1. Pai atâtea minciuni se vehiculează că pensionarii sunt derutați complet.Sa se mărească doar partea contributivă asa ar fi normal iar furăciunea asa zise specială să se analizeze după specialități și să se dea un procent din pensia de bază.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.