Podul de la Pangarati va avea semafor. Duminica, din cauza acestui pod parasit de CNADNR, traficul pe ruta Bicaz- Piatra Neamt a fost unul de cosmar, cu cozi de 10 km, traseul de 27 de km fiind parcurs in 1,5 ore (Vezi stirea AICI!)

Desi ar fi trebuit sa auzim ca imediat vor incepe lucrarile de reabilitare, nu se intampla asa si este nevoie din nou de interventia prefectului Panaite ca se rezolve cat de cat ceva. Asadar, timp de 5 zile, traficul pe podul de aproximativ 20 de metri, va fi fluidizat (sa speram) cu ajutorul unui semafor, anunta un comunicat al Prefecturii Neamt:

”Urmare a demersurilor făcute de prefectul Vasile Panaite, accesul pe podul situat pe drumul national 15 D, în comuna Pângărați, se va face în perioada 11 – 16 august 2017 cu semaforizare la ambele capete.

”Am sesizat week-end-ul trecut, atunci când traficul rutier a fost mai intens pe acest sector de drum dat fiind faptul că au fost Zilele Muntelui Ceahlău și sărbătoarea Schimbării la Față, că s-au format coloane de mașini din cauza restricțiilor impuse pe podul de la Preluca. Pentru a fluidiza circulația, care în acest moment se desfășoară cu prioritate pentru autovehiculele care vin dinspre Bicaz spre Piatra-Neamț, am solicitat conducerii CNADNR să amplaseze două semafoare la cele două capete ale podului, prin care să fie dirijată circulația rutieră. Acest lucru se va întâmpla în perioada 11 – 16 august, atunci când preconizăm un trafic rutier ridicat datorită sărbătorii Adormirii Maicii Domnului și a Zilei Marinei”, a declaratprefectulVasilePanaite.”

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.