ALDE se desparte de PSD, insa doar pentru alegerile europarlamentare la care candidatii ALDE vor participa pe listele propriului partid. Alianta cu PSD ramanane insa in picioare in ceea ce priveste guvernarea si majoritatea din Parlamentul Romaniei. ”ALDE va candida la alegerile europarlamentare separat. Nu candidam impreuna cu PSD. Este decizia noastra, este decizia conducerii noastre centrale, este decizia presedintelui Calin Popescu Tariceanu. Inca de la inceput, pe esichierul politic romanesc, noi am plecat ca partid distinct. Faptul ca suntem in coalitie (n.n. cu PSD) nu ne impiedica sa avem o abordare distincta, liberala, a problematicii romanesti si a celei proeuropene”, a declarat astazi intr-o conferinta de presa, Ion Asaftei, presedintele ALDe Neamt.

DSC03031

Pe lista candidatilor ALDE la europarlamentare se regasesc Norica Nicolae, Renate Weber, Daniel Barbu, Andrei Gerea sau Varujan Vosganian.

Asaftei a mai declarat ca ALDE Neamt este in plina campanie de strangere de semnaturi pentru sustinerea candidatilor partidului la alegerile europarlamentare din luna mai 2019, pana acum fiind adunate peste 14.500 de semnaturi.

Targhetul ALDE pentru judetul Neamt este obtinerea unui scor de peste 12% la alegerile europarlamentare.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.