Bucătăria unei case din cartierul Ciritei, Piatra Neamț, a luat foc, duminică la prânz, și situația risca să se transforme într-o tragedie din cauza unei butelii care scăpa gaz.
Proprietarii au intervenit să stingă flăcările până la sosirea pompierilor pietreni, chemați în jurul orei 13,10. „La locul solicitării s-au deplasat șapte subofițeri din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra Neamț cu două autospeciale de stins incendii, constatând că doi cetățeni acționau cu materiale de primă intervenție pentru localizarea incendiului ce se manifesta în bucătăria casei“, a declarat locotenentul Andrei Grancea, ofițerul de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț.

Militarii au acționat imediat și au stins repede incendiul, înlăturând pericolul de explozie. Proprietarii au scăpat nevătămați, dat a ars ușa bucătăriei și s-au degradat butelia, pereții, tavanul și ferestrele.

ISU Neamț reamintește câteva reguli pentru ca astfel de situații să nu se mai producă: verificați sigiliile la cumpărarea buteliilor, verificați dacă există scăpări de gaze, prin intermediul apei și săpunului, aprinderea aragazului se face în ordinea flacără și apoi gaz, pe principiul „gaz pe foc“, nu amplasați butelia în apropierea surselor de încălzire, nu folosiți sârme pentru racordarea furtunului la butelie sau aragaz, ci numai coliere care au această destinație, nu transferați gazul dintr-o butelie în alta, decât în centre specializate pentru această operațiune.

Atunci când simțiți miros de gaz, opriți imediat alimentarea, aerisiți încăperea, fără a aprinde becul, și chemați o echipă specializată pentru verificare și remediere, dacă e cazul.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.