Actualizare stire: Primele imagini de la fata locului

Ca urmare a fisurii aparute in digul iazului Balanesti amonte au fost dispuse masuri de descarcare la capacitate maxima a iazurilor din aval. Situatia este sub atenta monitorizare la iazul Balanesti aval unde se monitorizeaza nivelul apei in iaz fiind dispuse masuri de descarcare prin dispozitivele de golire ale acestuia. Totodata au fost dispuse masuri de peotejare a digului cu folie de plastic si saci de nisip

Au fost dispuse masuri de avertizare a populatiei din aval. A fost transmis mesaj prin ROALERT. Se merge din casa in casa la goapodariile aflate in zona de risc la inundatii, aproximativ 5-6 in satul Balanesti si 10-12 in satul Ghelaesti”, a declarat prefectul George Lazar.

Stirea initiala: Situatie de pericol in satul Balanesti din comuna Bârguani, judetul Neamt. Digul unui iaz de pescuit din localitate s-a rupt in urma ploilor abundente, existand riscul ca apa sa inunde o buna parte din sat. ISU Neamt a transmis in jurul orei 15, ca la fata locului se află subprefectul Ionut Meraru, Inspectorul șef al ISU Neamț, pompieri din cadrul Detașamentului Piatra Neamț,  voluntari din cadrul SVSU Bârgăuani,  administratorul iazului și reprezentanți de la SGA.

In functie de evolutia situatiei, se ia in calcul si evacuarea populatiei din zona. Revenim. Stire in curs de actualizare.

Totodata, ISU Neamt mai anunta ca la barajul Topoliceni din Poiana Teiului, au inceput deversari de apa, la un volum de 150mc/secunda.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.