La data de 12 iunie a.c., polițiștii au depistat, în flagrant delict, un bărbat de 54 de ani, din județul Harghita, în timp ce desfășura activități de braconaj piscicol, cu o ambarcațiune de agrement, folosind o plasă de tip monofilament.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea de plase monofilament, conform prevederilor O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura.

Ambarcațiunea, un motor de ambarcațiune și o plasă de pescuit tip monofilament, au fost indisponibilizate, în vederea confiscării.

Valoarea totală a bunurilor confiscate este de aproximativ 9.000 de lei.

În cadrul unei acțiuni organizate pentru protejarea fondului piscicol și prevenirea braconajului, polițiștii au aplicat 16 contravenții si au constatat o infracțiune.

În perioada 12-13 iunie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi Neamț împreună cu cei din cadrul  Secției Regionale de Poliție Transporturi Iași, au desfășurat o acțiune cu efective mărite în zona lacului de acumulare Izvorul Muntelui, pe raza localităţii Hangu, pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol.

În timpul desfășurării acțiunii polițiștii au verificat 8 ambarcațiuni și au legitimat peste 60 de persoane.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 16 sancțiuni contravenționale la O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, în valoare de 1.200 de lei.

În urma activităților desfășurate, au fost constatată, în flagrant delict, o infracțiune prevăzută de O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura.

În acțiune au fost angrenați și reprezentați ai Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Neamț.

Astfel de acţiuni se vor desfăşura şi în perioada următoare, în vederea prevenirii şi combaterii braconajului piscicol.

sursa text si foto: IPJ Neamt

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.