În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale M.A.I. au continuat acțiunile desfășurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții implicate, sub autoritatea Instituției Prefectului, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

Pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid 19, sub autoritatea prefectului județului Neamț, în ultimele 24 de ore, peste 60 de polițiști,  jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Direcției Sanitare Veterinare, Ministerului Sănătății și Ministerului Muncii au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zonele aglomerate, terase dar și în mijloacele de transport în comun, pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid-19.

Au fost organizate 10 acțiuni punctuale, în sistem integrat, fiind vizate, în special, restaurantele și localurile publice care au deschise terase, fastfood-uri precum și mijloacele de transport în comun.

În cadrul acțiunilor de control, au fost verificate 132 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, 98 de mijloace de transport și au fost legitimate 712 persoane.

Echipele de control au depistat 116 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, fiind sancționate contravențional conform Legii nr. 55/ 2020. De asemenea, o sancțiune contravențională a fost aplicată unui operator economic pentru organizarea de activități în spațiul spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții.

O sancțiune contravențională a fost aplicată unei persoane fizice pentru participarea la activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții.

Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este de 18.255 de lei.

Facem apel la cetățeni să respecte în continuare măsurile de protecție sanitară și distanțare fizică, în scopul prevenirii infectării și răspândirii Sars-CoV 2.

Este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil, să conștientizăm importanţa măsurilor necesare în contextul situației epidemiologice actuale și să respectăm recomandările pentru limitarea riscului de răspândire a infecției cu Covid-19.

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19.

sursa: Politia Neamt

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.