Peste 100 de soferi au ramas fara permis de conducere in doar o saptamana, in intervalul 9-15 aprilie. In total, in urma actiunilor politistilor rutieri, s-au aplicat peste 800 de sanctiuni, mai mult de o treime, pentru viteza peste limita legala, se arata intr-un comunicat IPJ Neamt:

”In perioada 09-15 aprilie a.c. , poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Aceștia au aplicat peste 844 de sancţiuni contravenţionale şoferilor indisciplinaţi, 328 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză, iar 57 pentru neutilizarea centurii de siguranţă.

Ca măsură complementară, au fost reţinute în vederea suspendării 112 permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice şi depăşirea limitelor legale de viteză, respectiv au fost retrase 30 certificate de înmatriculare

De asemenea, poliţiştii au întocmit 34 de dosare penale conducătorilor de autovehicule depistaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, celor care nu posedau permise de conducere, precum şi celor care se deplasau cu autovehicule neînmatriculate pe drumurile publice.

Și în perioada următoare polițiștii vor continua cu acțiuni punctuale pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.”

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.