Incepand de miercuri, asiguratii din Neamt au toate sansele sa primeasca acasa cardul national de sanatate. Juristul Radu Firastrau, presedintele director general al Casei de Asigurari de Sanatate Neamt, a declarat ca a fost primita o prima transa de 150.500 carduri pentru asiguratii din judet. Acestea vor fi inmanate destinatarului de catre postas. Daca asiguratul nu va fi gasit acasa nici prima data si nici a doua oara, la interval de o saptamana, cardul va fi redirectionat spre Casa de Sanatate Neamt.

Cardul  de asigurat, utilizat in prezent numai de bolnavii care sunt supusi dializei, are rolul de a valida consultatiile, internarile, eliberarea de medicamente compensate si toate serviciile medicale si farmaceutice din intregul sistem medical care are contract cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, cabinete medicina de familie, ambulatoriu de specialitate, laboratoare, explorari imagistice, spitale, farmacii.

De la 1 ianurie 2015, de fiecare data cand vor solicita servicii medicale asigurate de CNAS, pacientii le vor primi doar in baza cardulului, atat  la medicul de familie cat si la orice alt cabinet, spital sau farmacie.

Gravidele care nu platesc contributiile de sanatate vor fi asigurate doar pe perioada sarcinii.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.