În luna iulie, în județul Neamț au avut loc 23 de accidente de muncă, dintre care unul, a fost mortal. ”Împrejurările în care s-au produs cele mai multe evenimente se referă la utilizarea necorespunzătoare a echipamentelor de muncă, căderea de la același nivel sau de la mică înălțime şi accidentele de circulaţie. Dintre evenimentele comunicate, unul a fost mortal”, se arată într-un comunicat ITM Neamț.

În luna iulie 2023, la nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă Neamţ, au fost realizate un număr de 218 acţiuni de control, din care 121 în domeniul relaţiilor de muncă şi 97 în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. Urmare finalizării acestor acţiuni, au fost dispuse 232 măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate.

Un număr de 98 angajatori au fost sancţionaţi cu 125 sancţiuni contravenţionale, din care 104 avertismente contravenţionale şi 21 amenzi în cuantum de 81.300 lei.

În luna iulie 2023, au fost realizate un număr de 97 acţiuni de control în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. Au fost dispuse 67 măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate.

Un număr de 56 angajatori au fost sancţionaţi cu 68 sancţiuni contravenţionale, din care 57 avertismente contravenţionale şi 11 amenzi în cuantum de 44.500 lei.

În domeniul relaţiilor de muncă, inspectorii de muncă au efectuat un număr de 121 controale, au dispus 165 măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate şi au aplicat în total 57 sancţiuni contravenţionale, din care 10 amenzi în cuantum de 36.800 lei şi 47 avertismente contravenţionale.

La un angajator au fost identificată o persoană care presta muncă nedeclarată, fără a avea încheiat contract individual de muncă în forma scrisă, cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii”, mai transmite ITM Neamț.

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.