În ultima săptămână, poliţiştii de ordine publică au acţionat în zona Târgu Neamţ şi Bicaz, pe linia prevenirii şi combaterii faptelor cu violenţă,a combaterii faptelor ilegale asociate transportului și comercializării pomilor de Crăciun și a altor materiale lemnoase.

În cadrul activității au fost controlate 28 de unități comerciale, fiind aplicate 46 de  sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 24.000 lei. Totodată, poliţiştii au constatat în flagrant o infracţiune la regimul rutier, iar de la o societate comercială au fost confiscaţi valoric 67 mc lemn rotund, în valoare de peste 12000 de lei.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor S.A.S. – I.P.J. Neamţ şi a jandarmilor din cadrul I.J.J Neamţ şi G.M.J Bacău.

Exemplu:

În urma unui control efectuat la un agent economic cu punct de lucru în orașul Bicaz, poliţiştii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul I.P.J. Neamţ au constat că acesta deținea volumul de aproximativ 10 mc cherestea rășinoase fără documente legale de provenienţă şi transport.

Astfel, societatea comercială a fost sancționată cu amendă de 5000 de lei, iar întreaga cantitate de cherestea rășinoase, în valoare de peste 6000 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării şi predată organelor silvice din cadrul Ocolului Silvic Bicaz.

(sursa: IPJ Neamt)

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.