Peste 20 de permise au fost retinute la sfarsitul saptamanii trecute in judetul Neamt, pentru depasirea vitezei cu mai mult de 50km/h fata de limita legala. Actiunile politistilor rutieri pentru combaterea vitezei excesive, principala cauza a producerii accidentelor grave, s-au desfasurat pe tot parcursul saptamanii trecute. Si biciclistii au fost in atentia politistilor, 38 fiind sanctionati, anunta IPJ Neamt:

”Dacă la începutul săptămânii trecute, polițiștii rutieri s-au axat pe constatarea și prevenirea abaterilor în rândul pietonilor și în ceea ce privește acordarea de prioritate acestora dar și vehiculelor, spre sfârșitul săptămânii polițiștii au combătut excesul de viteză. Totodată, bicicliștii au fost o categorie de participanți la trafic, vizată de acțiunile rutiere de săptămâna trecută, 38 fiind sancționați cu amendă pentru abaterile săvârșite și 49 fiind avertizați în primă fază.

În acest week-end, polițiștii rutieri au fost prezenți în trafic cu autospecialele de poliție, constatând 200 de situații de încălcarea a normelor privind regimul legal de viteză. Cele mai multe astfel de abateri, în număr de 78, au fost de depășirea cu 21-30km/h a vitezei maxime admise pe tronsonul respectiv de drum, urmată de 61 de abateri privind depășirea cu 31-40 km/h a vitezei maxime admise. Polițiștii rutieri au reținut 21 de permise de conducere pentru depășirea cu mai mult de 50km/h a vitezei maxime admise. Conducătorii auto au fost sancționați contravențional cu amenzi între 1.305 şi 2.900 de lei și le-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe o perioadă de 90 de zile.”

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.