Peste 3.000 de oameni (conform unor estimări oficiale) au fost prezenti în această seară la ora 18 la Turnul lui Ștefan din P. Neamț, unde alături de primarul Carabelea au luat parte la deschiderea „Piatra lui Crăciun – Tărâmul Moșului”, manifestare organizata de Primaria Piatra Neamt, cu ocazia Sărbătorilor de iarnă. Totodată, a fost pornit și iluminatul ornamental în oraș.

Deschiderea locului unde copiii, dar și adulții deopotrivă, vor putea simți bucuria sărbătorilor, a avut loc într-un cadru spectaculos, creat cu ajutorul ornamentelor luminoase și cu proiecții laser atât pe Turn cât și pe clădirile care străjuiesc platoul Curții Domnești.

Instalatia din impresionantul brad de Crăciun, înalt de 22 de metri, a fost aprinsă odată cu un joc de artificii și în uralele celor prezenti. La eveniment a luat parte și Moșul, care după deschiderea oficială a rămas alături de copiii veniți să-l vadă.

Acum 600 de ani, orasul nostru se numea Piatra lui Craciun. Se zice că pe atunci, Moș Crăciun avea o casă la Piatra Neamt. Eu zic că de anul acesta, trebuie să-l chemăm pe Moș Crăciun din nou acasă, să stie că îl asteaptă din nou aici o casă, in centrul orasului, in foisorul nostru, o casă în care îi urăm bun venit, poate chiar își dorește să-și facă buletin de Piatra Neamț (… ) Împreună cu voi în seara asta, m-am convins de un lucru. Eu cred ca Piatra Neamt este un oraș minunat, că Piatra Neamț este un colț de rai”, a spus primarul Andrei Carabelea, adresându-se publicului.

Cum era de așteptat, „Piatra lui Crăciun – Tărâmul Moșului” a fost amenajat în special pentru cei mici, dar cu siguranță vor fi încântați și cei de vârste mai mari. Pe lângă figurinele care înfățișează personaje din povești specifice perioadei sărbătorilor de iarnă (desigur, nu lipsește Moș Crăciun la scară unu pe unu), cel mai probabil, marea atracție va fi cunoscutul foișor din parc, acesta fiind transformat în căsuța lui Moș Crăciun, unde copiii vor putea să-l întâlnească, să stea de vorbă cu el și să-i vadă pe spiriduși în acțiune, împachetând cadouri. Moș Crăciun îi va aștepta cu câte o surpriză în fiecare zi pe cei mici de la ora 14:00, până seara târziu la ora 20:00.

Galerie foto făcută astăzi la prânz, pe ultima sută de metri a pregătirilor pentru deschiderea din aceasta seară:

În fiecare seară, de la ora 18:00, pe scena din centrul parcului vor fi spectacole susținute de artiști locali, ansambluri folclorice, trupe de folk și grupuri de copii. În această primă seară va interpreta cântece tradiționale și colinde, Grupul Folk EU CRED.

Nicio sărbătoare nu e completă fără bunătăți de sezon, astfel că la căsuțele din Parcul Central se vor găsi feluri de mâncare potrivite pentru toate gusturile: de la preparate tradiționale și dulciuri până la vinul fiert aromat, preparat pentru serile friguroase de iarnă. Decorațiunile de sărbători vor avea și ele căsuțe rezervate, unde producători locali își vor prezenta cele mai frumoase ornamente pentru acest sfârșit de an.

Ionut CORFU

 

 

 

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

  1. Cel mai urat Crăciun din ultimii ani.Un oraș plumburiu, fără ornamentele de Crăciun, străzi sparte, trotuare pline de noroi și gropi.Oras înconjurat de munți și primăria montează brad de plastic.RUSINE să le fie tuturor începând de la consiliu județean și terminând cu primarul.Un primar care nu a avut și nu are ce căuta la conducerea a ceea ce a fost cândva Perla Moldovei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.