Peste 30 de hectare de teren au fot parjolite sa sfarsitul saptamanii trecute, in mai multe incendii de vegetatie.

Vineri 31 inauarie, în jurul orei 16.05, prin apel la 112 pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată, în localitatea Țolici, comuna Petricani. Împreună cu pompierii voluntari din cadrul SVSU Petricani militarii au localizat și lichidat incendiul.
A ars vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 3 hectare.
Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind focul deschis în spații deschise.

Duminica, pompierii au mai intervenit la inca 8 incendii de vegetatie uscata:

În jurul orei 12.10, prin apel la 112, pompierii pietreni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată în localitatea Dobreni. Nu a fost pericol de extindere la locuințe sau alte obiective. Împreună cu pompierii voluntari din cadrul SVSU Dobreni a fost localizat și lichidat incendiul. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind focul deschis în spații deschise.
A ars vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 10 hectare.

În jurul orei 14.20, prin apel la 112 pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată în localitatea Pipirig.
La locul indicat s-au deplasat pompieri de la Detașamentul Târgu Neamț cu o autospecială de stingere și pompieri voluntari de la SVSU Pipirig cu autospeciala din dotare.
Forțele de intervenție au localizat și lichidat incendiul.
A ars vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 3 hectare.
Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind focul deschis în spații deschise.

În urma unui apel la 112, 16 subofițeri cu două autospeciale de stingere s-au deplasat în localitatea Poiana din comuna Negrești pentru localizarea și stingerea incendiului.
La locul intervenției se aflau pompieri voluntari din cadrul SVSU Negrești și localnici.
Forțele de intervenție au stins incendiul și au stabilit cauza probabilă de producere ca fiind scurtcircuitul electric (cablu electric de la un stalp probabil rupt din cauza vântului).
A ars vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 10 hectare.

Tot duminica, 2 februarie, în urma unui apel la 112, din jurul orei 15.35, un echipaj de pompieri de la Detașamentul Târgu Neamț, cu o autospecială de stingere, a intervenit pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată în localitatea Ghindăoani.
La această misiune au participat și lucrători de la Ocolul Silvic Văratec și pompieri voluntari de la SVSU Ghindăoani.
Incendiul se manifesta la nivelul litierei din pădurea din localitate.
A ars vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ un hectar. Cauza probabilă: focul deschis in spatii deschise.

Duminica, 2 februarie, pompierii Detașamentului Piatra Neamț au mai avut încă patru solicitări pentru stingerea unor incendii de vegetație uscată:

În urma municipiul Piatra Neamț, în cartierul Ciritei, un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere a stins un incendiu de vegetație uscată ce s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 500 mp.

În orașul Roznov, un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere împreună cu pompieri voluntari din cadrul SVSU Roznov cu autospeciala din dotare au stins incendiul de vegetație uscată ce s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 5000 mp .

În Piatra Neamt in zona Reconstrucția, 12 pompieri cu patru autospeciale de stingere și au localizat și lichidat incendiul de pe o suprafață de aproximativ 3 hectare.

În cartierul Văleni un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere a stins un incendiu de vegetație uscată ce s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 100 mp.
În toate cazurile cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind focul deschis în spații deschise.

Ionut CORFU (sursa: ISU Neamt)

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.