Peste 3000 de pensionari nemteni au solicitat acordarea unui bilet de tratament in statiunile balneare, pentru anul 2015. Cu toate acestea, varstnicii nu au primit nici un raspuns din partea Casei Judetene de Pensii, astfel incat nu-si pot planifica sejururile. Pentru anul 2015, insa, nu au fost inca alocate biletele de tratament si, implicit, nu se cunosc statiunile pentru care vor fi alocate biletele si datele de inceput a seriilor. Recent, Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice a anuntat ca, incepand cu data de 16 februarie, pensionarii vor putea beneficia de primele sejururi de tratament balnear din acest an, numarul locurilor acordate in statiunile balneare fiind majorate cu 10.000 fata de anul 2014. Astfel, incepand cu data de 16 februarie, pensionarii vor putea beneficia de primele sejururi de tratament balnear, Hotararea de Guvern care reglementeaza acordarea biletelor de tratament balnear fiind aprobata in sedinta de Guvern din data de 28 februarie. Potrivit documentului, in anul 2015 vor fi disponibile aproximativ 220.000 de locuri in statiunile balneare.

Rovana Plumb – Ministrul Muncii

„Este vorba despre 220.000 locuri in statiunile balneare pentru pensionarii din sistemul public de pensii, cu 10.000 mai multe decat anul trecut. Vom continua sa gestionam in mod eficient acest program, astfel incat sa poata beneficia cat mai multi pensionari de biletele pe care le punem la dispozitie”

In baza actului normativ, pot beneficia de tratament balnear pensionarii si asiguratii din sistemul public de pensii, in limita locurilor disponibile. Cererile se depun la casa de pensii din raza de domiciliu a solicitantului. Durata unui sejur este de 16 zile, suma alocata anul acesta pentru cele aproximativ 220.000 bilete fiind de 308.069.000 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.