Peste 3,6 milioane de euro costă degajarea rămășițelor podului de la Luțca, din albia Siretului. Cifra este avansata chiar de Ionel Arsene, care spune că guvernul a alocat astăzi banii necesari. Suma este de două ori mai mare decât a costat celebra reabilitare care a dus la prăbușirea podului, pe care Arsene o numește ”accident tehnic”, deși s-a văzut deja cum au fost făcute lucrările. La acești bani se vor adăuga și costurile unui nou pod, de la studii de fezabilitate până la proiectare și execuția lucrării, adică alte multe milioane de euro. Arsene mai precizează că degajarea podului din albie nu poate fi demarată decât atunci când vor da dispozitie anchetatorii, care nu au reusit nici după 6 luni să mai comunice ceva oficial despre stadiul cercetărilor sau despre vinovați. ”Vorbim de 17,5 milioane de lei, sumă pe care am solicitat-o pentru a degaja rămășițele podului de la Luțca din albia Siretului, în urma accidentului tehnic, și pentru acoperirea altor cheltuieli curente. Rămășițele podului trebuie evacuate de pe cursul apei pentru a nu afecta zona, dar vom începe această activitate când organele de anchetă vor finaliza investigațiile și vor trage concluziile privind vinovații. Între timp, la Consiliul Județean am întocmit toate documentațiile necesare pentru ca la momentul oportun să demarăm construirea unui pod nou”, scrie Arsene pe facebook.

Acesta mai spune că CJ Neamt a primit de la guvern, pe langă banii pentru degajarea podului prăbușit, alti 10 milioane de lei (peste 2 milioane de euro) pentru cheltuieli curente, ceea ce inseamna că acesti bani trebuie chletuiti pana la sfarsitul anului, deci, în următoarele zile rămase pana la 31 decembrie, la CJ Neamt va fi festival de diverse achizitii, la preturi mai mari sau mai mici, cu dedicație sau fără. ”Tot în ședința de Guvern de astăzi, pe lângă banii pentru noul pod s-au alocat Consiliului Județean Neamț încă 10 milioane de lei din fondul de rezervă, pentru asigurarea finanțării cheltuielilor curente”, mai scrie Arsene pe facebook.

Activul de partid PSD a fost mobilizat si de această dată, pentru ai transmite lui Arsene zeci de comentarii cu ”Felicitări!”

I.C.

1 COMENTARIU

 1. Bravo !
  Si batuti si F i si cu banii luati .
  Sa recapitulam :
  Firma lu ginel ( Lideru de asociere) milionaru de carton a varuit un pod pentru 1,8 mil de euroi care s a daramat numai dupa 6 luni,apoi dupa 9 luni se face o oferta de 3,5 mil euroi doar pt a ridica podu distrus de catre cine ?
  De catre ginel si cateii lui .
  Ca doar darconsu (firma care a lucrat la pod )nu a facut golaniile fara aprobarea Liderului de asociere.

  Acum vine cu disperare seful Cj sa l mangaie pe cap cu o lucrare mai buna pe cumatrul sau ,ca nu s a vb nimic de dansul in presa pe nimeni altu decat ,decat :Ginel

  Dragilor, va asteapta vremuri foarte grele in comparatie cu stilul vostru de trai.

  La multi ani !!! (cu executare)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.