În acest week-end, poliţiştii rutieri din judeţul Neamț, alături de colegii de la secţiile de poliţie rurală au organizat acţiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere şi combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa alcoolului. Șapte şoferi au rămas fără permis, în urma filtrelor efectuate în trafic de polițiștii. Au fost testați alcoolscopic 280 de conducători auto.

În cele două zile de acţiune, au fost constatate șapte infracțiuni la regimul rutier şi au fost sancţionate 352 de fapte contravenţionale, toate pentru încălcări ale normelor legale privind circulaţia pe drumurile publice. Totodată s-a acționat și pe combaterea vitezei excesive, principală cauză a accidentelor rutiere produse pe raza județului Neamț, fiind sancționate 262 de abateri.

Din acest total, 93 au reprezentat depășirea cu 31 – 40 km/h a vitezei maxime admise, iar 61 depășirea cu 41 – 50 km/h a vitezei maxime admise. Polițiștii au reținut permisele de conducere a 37 de conducători auto, care au fost depistați conducând un autoturism cu mai mult de 50 km/h peste limita de viteză maximă admisă pe tronsonul respectiv de drum. Au fost reţinute 7 permise de conducere, pentru consum de băuturi alcoolice.

Alte infracţiuni rutiere constatate, pe lângă conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului, au fost de refuz de a se supune recoltării probelor biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei, de conducere fără permis şi conducere cu permisul suspendat, ori conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

ALEGE VIAȚA! NU CONSUMAȚI ALCOOL ÎNAINTE DE A CONDUCE UN AUTOVEHICUL Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge.

De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reţinut fără drept de circulaţie. Conduceţi cu multă atenţie şi răbdare! Adoptaţi o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor, şi efectuaţi fiecare manevră doar după o temeinică asigurare, evitând depăşirile care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat se dovedesc extrem de periculoase.

Circulaţi cu viteză adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.

Ionut CORFU

sursa: IPJ Neamt

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.