Primarii din Neamt au depus peste 150 de proiecte pentru finantare prin Programul National de Investitii ”Anghel Saligny”, anunta prefectul George Lazar, presedintele PNL Neamt. Valoare proiectelor este peste 700 de milioane de euro, ceea inseamna creearea de noi locuri de munca printr-o infuzie masiva de capital in economia locala, mai subliniaza George Lazar. ”In calitate de Prefect al Județului Neamț va pot spune ca avem peste 150 de proiecte depuse de catre toate UAT-urile si de Consiliul Judetean , pentru finanțare prin Programul Național de Investiții «Anghel Saligny». Valoarea acestora depășește 3,6 miliarde de lei, adică mai bine de 700 de milioane de euro. Proiectele vizează modernizarea rețelelor de infrastructură rutieră, apă și canalizare, ori introducerea acestora în localitățile în care nu există.

Programul Național de Investiții «Anghel Saligny» este unul curajos, ambițios și reflectă dorința clară a Guvernului României condus de premierul Florin Cîțu, de a moderniza comunitățile, deopotrivă din urban cât si din mediul rural. În secolul al XXI-lea, încă avem localități insuficient dezvoltate, în care utilitățile de bază fie lipsesc, fie se află într-o stare avansată de degradare.

Nu este normal sa avem nemteni care traiesc in localitatile lor fara sa fie racordati la apă si canalizare, care nu acces la drumuri moderne sau la o retea eficienta de gaze naturale.

Voi depune toate eforturile, impreuna cu factorii decidenti din Guvernul României, pentru ca sumele solicitate de catre UAT-urile din județului Neamț să se materializeze in proiecte eligibile, prin intermediul Programului Național «Anghel Saligny», contribuind astfel la creșterea calității vieții pentru fiecare cetățean al județului Neamț.

În plus, pe lângă creșterea calității vieții în aceste comunități, finanțarea proiectelor de dezvoltare presupune și crearea de noi locuri de muncă, o infuzie masivă de capital în economia locală, cu consecințe pozitive în ceea ce privește bugetele locale și cel național.

Este un proiect menit să ajute în mod echitabil toate comunitățile, fără ingerințe politice, un proiect care trebuie implementat prin efortul tuturor aleșilor locali, doar în scopul modernizării localităților din județul Neamț.

Este momentul să ne dezvoltăm prin noi înșine, prin solidaritate administrativă și politică. Avem o certitudine: Programul Național «Anghel Saligny» devine operațional”, transmite prefectul George Lazar.

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.