Peste 9 ore a durat interventia pompierilor ISU si a pompierilor voluntari la un incendiu produs noaptea trecuta la Hangu, judetul Neamt, unde o intreaga gospodarie a fost cuprinsa de flacari. ”În jurul orei 20.42 un cetățean a făcut un apel la 112 pentru a anunța un incendiu la o locuință în satul Chirițeni, comuna Hangu. Apelul a fost făcut de proprietarul locuinței, care ne-a anunțat ca arde un coș de fum și crede ca s-a extins incendiul în pod. Înainte de a suna la pompieri, proprietarul a încercat să stingă incendiul cu mijloace de primă intervenție avute la îndemână, dar nu a reușit.

La locul intervenției s-au deplasat 2 autospeciale de stingere de la Garda de intervenție Poiana Teiului, o autospecială de la Detașamentul Piatra Neamț, o autospecială de la Detașamentul Târgu Neamț și o autospecială de stingere de la SVSU Bicaz. Intervenția a fost una de lungă durată și grea din cauza posibilității extinderii la alte locuințe învecinate. Alimentarea cu apă a fost dificilă pentru că hidranții aveau presiunea mică. În urma incendiului au a ars:
– casa (P+M), pe o suprafață de aproximativ 143 mp, construită din lemn și BCA,
– o bucătărie de vară de aproximativ 50 mp,
– și alte 3 anexe gospodărești (cotețe pentru animale și magazie de lemne).
La intervenție au participat și voluntari din SVSU Hangu. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind efectul termic (coș de fum neprotejat termic față de elemente combustibile). Intervenția s-a încheiat în jurul orei 05”, a declarat slt. Irina Popa, purtator de cuvant ISU Neamt.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.