Petre Daea, ministrul PSD al Agriculturii, a fost audiat vineri, în calitate de martor, în dosarul în care este pus sub acuzare predecesorul său, Adrian Chesnoiu. La ieșirea din sediul DNA, actualul ministru a spus că nu a intervenit în cazul lui Chesnoiu, realteaza presa centrala.

În stenogramele din dosar, cel din urmă vorbește despre o favoare pe care i-ar fi cerut-o Daea, pentru angajarea unui apropiat.

La ieșirea de audieri, Daea a negat informațiile din stenograme: “Nu am intervenit. (…) Ne vedem în câmp, la treburile țării“.

Într-una din interceptările procurorilor, Adrian Chesnoiu îi cere unui membru al comisiei de concurs să îl ajute pe un cunoscut al lui Petre Daea. De asemenea, discuțiile scot la iveală și că fostul ministru Chesnoiu îi cere persoanei care a  denunțat faptele la DNA să nu le dea candidaților subiectele integral, ca să nu ajungă “la televizor”.

Adrian Chesnoiu a fost pus sub acuzare după ce paralementarii i-au ridicat imunitatea. Acesta și-a dat demisia imediat după ce a fost depusă cererea DNA. În locul său, Petre Daea a preluat din nou Agricultura.

Intr-o emisiune la Realitatea Plus de duminica seara, fostul lider PSD, Liviu Dragnea, a spus ca Petre Daea ar fi devenit intre timp omul sistemului (statul paralel) si că ar pus la cale operatiunea de eliminare a lui Chesnoiu, pentru a-i lua locul la Agricultura.

Dragnea a mai spus ca Daea doar mimeaza ca se ocupă de agricultura, pentru că a mintit când a spus că în sudul țării nu se pot face irigatii din cauza debitului scazut al Dunarii. De fapt, irigatiile nu se pot face pentru ca nu au fost terminate canalele de aductiune a apei.

Vezi si

Fostul trezorier PSD a recunoscut la DNA că Dragnea a mers în Maldive (cu Arsene) cu avion plătit din banii statului

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.