O petrecere de majorat a fost interupta de politisti la Tupilati, in noaptea de sambata spre duminica, intrucat se incalcau normele de prevenire a raspandirii coronavirus. Politistii au facut si un ”cadou” organizatorilor, o amenda de 3.000 de lei. ”Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ștefan cel Mare s-au sesizat din oficiu cu privire la organizarea unui eveniment privat (majorat) în incinta unui local public din Tupilați, la care participau aproximativ 20 de persoane.

Echipajul de poliție s-a deplasat la fața locului, evenimentul fiind întrerupt de forțele de ordine. Pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 55/2020, organizatorul evenimentului a fost sancționat contravențional de polițiști cu amendă în cuantum de 3.000 de lei”, transmite Politia Neamt.

Sambata, peste 100 de polițiști și polițiști locali, precum și reprezentați ai Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor au intensificat activitățile de verificare în zonele aglomerate din mediul urban şi rural, precum și restaurante, terase, dar şi în mijloacele de transport în comun.

Au fost organizate 11 acțiuni punctuale, în sistem integrat, fiind vizate, în special, restaurantele și localurile publice care au deschise terase, fastfood-uri precum și mijloacele de transport în comun.

În cadrul acțiunilor de control, au fost verificate 134 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, 86 de mijloace de transport și au fost legitimate 1.108 persoane.

Echipele de control au depistat 185 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală. De asemenea, o sancțiune contravenționale a fost aplicată pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea. Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este de 7.500 de lei, se arata intr-un comunicat IPJ Neamt.

I.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.