Petrotub Roman a jucat sâmbătă pentru prima dată în actuala stagiune în fața propriilor suporteri, iar elevii lui Gabriel Țapu și Iosif Susanu nu și-au dezamăgit fanii și au reușit o victorie categorică și concludentă în fața unui adversar care a venit din liga a patra.

Rănite oarecum după eșecul nemeritat din prima etapă, 0-1 la Olimpia Râmnicu Sărat, gazdele s-au mobilizat exemplar și au reușit să răzbune ocaziile din runda precedentă în poarta celor de la FC Panciu. După un început destul de echilibrat, dar cu o dominare teritorială, romașcanii au deschis scorul în minutul 30, în urma unei faze fixe. Samson a centrat din corner la colțul lung și Damian, venit din spate a șutat fără nicio speranță pentru goal-kepper-ul advers.

În ciuda ocaziilor irosite, gazdele au intrat doar cu un gol avantaj la vestiare, însă au marcat golul de 2-0 în minutul 57 din lovitură de la 11 metri. Responsabilul cu penaltiurile de la gazde, Petrila, a marcat în 2 timpi, după ce portarul de la Panciu a respins în primă fază, mingea a revenit la mijlocașul gazdelor, care a doua oară nu a mai ratat ținta. La acea fază, unul dintre tușieri a ridicat fanionul pentru ofsaid la Petrila, oaspeții au protestat și ei, însă decizia centralului a rămas fermă și a validat golul corect marcat de Petrila. Una dintre cele mai importante faze ale meciului s-a petrecut în minutul 65, când formația gazdă a rămas în 10 oameni, după ce Grigore a făcut fault în careu, arbitrul central i-a acordat direct cartonaș roșu fundașului romașcan și a dictat lovitură de la 11 metri. Unul dintre jucătorii oaspeților a ratat de la punctul cu var și tabela a rămas neschimbată până în minutul 83, când tot gazdele au avut ultimul cuvânt de spus. Deși evolua cu un om mai puțin pe teren, Petrotub a reușit să marcheze și golul de 3-0, prin rezerva Tofan, iar rezultatul a rămas același până la ultimul fluier al arbitrului.

Gruparea de la malul Moldovei a făcut un joc bun în fața unui adversar considerat inferior valoric, iar satisfacția la final a fost una totală atât pentru jucători cât și pentru antrenori. „Ne bucurăm de această victorie, una obținută prin muncă și determinare din partea elevilor mei. Mă bucur de asemenea că am reușit să marcăm și 3 goluri, și într-un fel am spart ghinionul, pentru că am jucat bine și în alte dispute, dar nu înscriam. Echipa a făcut un joc bun atât tactic cât și fizic, îmi pare rău de eliminarea lui Grigore, jucătorul mi-a spus că nu a faultat la penaltiul oaspeților, dar e bine că nu am primit gol, iar în inferioritate numerică am reușit să mai înscriem un gol. Este o victorie de moral pentru băieți, sper să o țină pe aceiași linie și să aibă aceleași evoluții și în rundele următoare pentru a ne îndeplini obiectivul, locurile 1-5“, a spus la final antrenorul gazdelor, Gabriel Țapu.

În confruntarea de sâmbătă, Petrotub a evoluat cu următoarea formulă de echipă: Hărăguță – Rotariu, Măgirescu, Marin, Grigore – Petrila, Lucaci, Popa, Samson – Damian și Țapu, iar după pauză au mai intrat Tofan, Sofroni, Dutciuc și Brăescu. Gruparea de la malul Moldovei a acumulat primele 3 puncte în clasament după succesul de sâmbătă, iar runda viitoare va evolua în deplasare pe terenul covăsnenilor de la FC Zagon.

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.