Astazi a avut loc a doua runda de consultari pentru intocmirea caietului de sarcini, pentru Piata Centrala din Piatra- Neamt.

URBAN, societatea care a administrat piata pana sa fie distrusa de incendiu, a trimis un reprezentant la solicitarea consilierilor locali care participa la consultari.

Reprezentantul URBAN, care este in procedura de insolventa si se afla sub comanda unui administrator special, a transmis un mesaj clar: vor un milion de euro pentru a ceda inelele de utilitati (apa si canal) fara de care piata nu poate functiona si nu accepta alternative.

Inele de utilitati sunt proprietatea societatii si nu pot fi folosite fara acceptul acesteia.

Se pare ca majoritatea din CL este intr-o situatie de sah-mat, pentru ca in randul opiniei publice s-a fixat deja ideea ca partidele care o compun (PSD-PMP- ALDE), sunt vinovate ca piata sta nefolosita, si prea mult nu o mai pot lungi.

Din aceasta situatie se poate iesi doar daca majoritatea accepta ca piata sa ajunga in administrarea URBAN, pentru ca daca in caietul de sarcini va fi introdusa conditia ca entitatea care preia piata sa plateasca un milion de euro pentru reteaua de utilitati, mai mult decat sigur, nimeni nu se va inghesui sa oferteze.

Prin urmare, a ramas ca-n tren, iar marti, 9 mai, consilierii locali se vor intalni din nou pentru consultari.

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

  1. Poate Urban-ul va ceda in folosista gratuita acest inel in folosul cetatenilor cu conditia ca cel care va castiga licitatia -poate Urban -sa asigure intretinerea si situatia se va debloca. Pana la urma nu PSD ALDE PMP sunt vinovatii de serviciu……

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.