Piata Centrala din Piatra- Neamt ramane in continuare inchisa, chiar daca in CL s-a format o noua majoritate, PNL- PMP. Fiind vorba de un obiectiv de patrimoniu, este nevoie si de o parte dintre voturile PSD- ALDE, care cel putin pentru moment sunt in opozitie. Cel mai optimist termen avansat ieri intr-o conferinta de presa de primarul Dragos Chitic pentru redeschiderea pietei, este sfarsitul lunii septembrie, se arata intr-un comunicat PNL, asta doar in cazul in care in sedinta de Consiliu Local din iulie, consilierii PSD- ALDE vor vota pentru preluarea acesteia de catre URBAN:

”Partea negativă a şedinţei de Consiliu Local de joi 29 iunie a fost reprezentată de faptul că nu a fost aprobată deschiderea rapidă a pieţei datorită votului negativ al consilierilor PSD și ALDE. Fiind un proiect care se referă la patrimoniu, avea nevoie de minim 16 voturi pentru a trece. Astfel, este a şasea oară când consilierii celor două partide s-au opus deschiderii rapide a pieţei. Votându-se favorabil scoaterea la licitaţie a administrării pieţei problema a fost rezolvată doar parțial. Mai precis, dacă licitația va decurge normal și nu vor exista contestații, Piața ar putea fi deschisă abia la sfârșitul lunii septembrie.

Din păcate pentru pietreni, PSD și ALDE țin în continuare piața închisă. Nici măcar în a șasea ședință de CL în care este dezbătută această problemă, consilierii PSD și ALDE nu au dat dovadă de responsabilitate și au respins transmiterea Pieței Centrale ca bun de retur la CMI URBAN, singura societate care poate primi bunul în mod direct și singura variantă legală pentru a deschide piața rapid. Totuși, după trei luni și jumătate alianța PSD+ALDE a fost în sfârșit de acord cu scoaterea Pieței Centrale la licitație, ceea ce reprezintă doar o rezolvare parțială a problemei. Mai precis, licitația înseamnă, procedural, minim două luni, dacă nu sunt contestații. În acest caz fericit putem vorbi de semnarea unui contract în prima jumătate a lunii septembrie după care administratorul câştigător mai are nevoie de cel puţin două săptămâni pentru a încheia contractele cu chiriașii. Așadar, dacă licitația ar decurge normal, putem vorbi de o posibilă deschidere a pieței la sfârşitul lunii septembrie. Dacă vor fi contestații, este imposibil de dat un termen pentru deschiderea pieței. După cum vedeți, este o variantă pentru care nu avem motive de bucurie, noi, locuitorii de bună credință ai acestui oraș și asta din cauza celor două partide aliate PSD și ALDE care prin acțiunile lor dau dovadă de lipsă de responsabilitate și de total dezinteres față de pietreni. Datorită piedicilor puse de PSD și ALDE comerțul în Piața Centrală se va desfășura în continuare în condiții improprii pe parcursul întregii veri”, a precizat Dragoș Chitic, primarul Municipiului Piatra Neamț

Şedinţa Consiliului Local de joi, 29 iunie, a fost un pas important spre normalitate. Să sperăm că s-a încheiat o perioadă neagră a administrației pietrene, în care consilierii PSD şi ALDE au luat decizii împotriva cetăţenilor oraşului impunându-şi aceste hotărâri prin majoritatea pe care au avut-o timp de un an. Astfel, în ședința de ieri au  fost dezbătute proiecte importante pentru oras  și s-au găsit soluții pertinente pentru unele probleme identificate. Mai mult, a fost o ședință în care  consilierii locali PMP nu au mai acceptat deciziile impuse de  PSD și au votat responsabil , în interesul cetățenilor.

În ședința de ieri consilierii PMP a votat altfel decât de obicei, au susținut proiectele inițiate de mine și sprijinite de echipa liberală, altfel spus au votat de această dată în interesul cetățenilor și al orașului. Dacă până acum au ascultat de ordinele venite din PSD, iată că au realizat că deciziile impuse de social democrați au fost de cele mai multe ori împotriva comunității și au acționat ca atare. Mai bine mai târziu decât niciodată și sper ca măcar de acum înainte consilierii PMP, împreună cu care asigurăm o majoritate simplă în Consiliul Local, să procedeze la fel. Îi aștept și pe consilierii celor două partide aflate în alianța de guvernare, PSD și ALDE să facă aceleași lucru. Este regretabil că până acum au blocat dezvoltarea firească a orașului și au adus prejudicii cetățenilor. Nu realizarea cu orice preţ a unei majorităţi este scopul meu principal ci dorinţa mea şi a colegilor liberali este că majoritatea consilierilor locali să susţină proiectele care aduc plus valoare comunității şi nu să le blocheze aşa cum au făcut până acum. Atât eu cât și colegii mei liberali din Consiliul Local suntem un partener serios pentru oricine dovedește că este interesat de binele oraşului, un partener responsabil care va propune și susține doar acele proiecte care sunt benefice orașului și cetățenilor săi”, a declarat Dragoș Chitic, primarul Municipiului Piatra Neamț”

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.