Dupa articolul publicat astazi de tvmneamt.ro (PRIMELE SEMNE ALE ”ȘMENURILOR” DE LA PIAȚĂ. LICITAȚIA PENTRU SPAȚII, ANUNȚATĂ PE ȘEST), primaria a modificat anuntul initial privind licitatia pentru spatiile din piata si anunta ca aceasta se va desfasura in doua etape, una dintre ele fiind pentru tarabe destinate exclusiv producatorilor. Mai mult, de data aceasta, anuntul este trimis redactiilor.

In articolul publicat de noi in aceasta dimineata, reclamam faptul ca anuntul privind licitatia a fost publicat pe o pagina de facebook, deci cu un impact extrem de mic, iar tarabele erau scoase la inchiriere fara sa fie prevazut un spatiu doar pentru cei care produc cu adevarat, ceea ce ar fi insemnat ca legea in piata ar fi facut-o tot samsarii.

Nu ne ramane decat sa apreciem faptul ca administratia locala s-a trezit, chiar daca a facut-o in al 11-lea ceas si a pliat conditiile de inchiriere a spatiilor, pe dorintele cetatenilor.

Comunicat Primaria Piatra- Neamt:

Avand in vedere licitatia publica deschisa programata  in data de 7 noiembrie 2017 ora 9.00, pentru inchirierea tarabelor din zona legume-fructe din Piata Centrala SF. Gheorghe, aducem la cunostiinta tuturor celor interesati faptul ca aceasta se va desfasura in doua etape:

  • Etapa 1 – 60 tarabe exclusiv pentru producatori;
  • Etapa 2 – 90 tarabe pentru comercianti si producatori;

In conformitate  cu prevederile art. 13 din Legea nr. 145/2014 “privind stabilirea unor masuri de reglementare a pietei produselor din sectorul agricol”, conform caruia:

In cadrul structurilor de comercializare cu ridicata sau cu amanuntul este obligatorie organizarea de spatii de vanzare distincte, care sunt rezervate in exclusivitate producatorilor agricoli, persoane fizice detinatoare ale unui atestat de producator si ale unui carnet de comercializare pentru valorificarea produselor din sectorul agricol obtinute din gospodaria/ferma proprie;

Procentul de alocare a spatiilor de vanzare prevazute la alin.1 este de minimum 40% din totalul spatiilor de vanzare existente;

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.