Municipalitatea pietreana a prezentat planurile pentru noua Piata Centrala din Piatra Neamt. Proiectul a fost realizat de arhitectul Iulian Diaconescu, care este si seful proiectului. In cadrul noii constructii va fi utilizata si o parte din cea veche, dupa ce expertii au concluzionat ca sectiunea respectiva nu prezinta pericol. Noua piata va arata diferit fata de cea veche, insa va contine si elementele care au functionat foarte bine in vechea constructie. Printre elementele importante ale noii constrcutii se numara faptul ca nu va mai exista o zona de vanzare pentru produsele industriale, aceste urmand sa fie comercializate in cadrul noului bazar. De asemenea, s-a prevazut ca traficul pentru vizitatorii pietei sa nu se intersecteze cu cel pentru aprovizioanrea cu marfa a comerciantilor de carne, peste sau lactate.

Directorul CMI Urban, Ioan Fiterau, a anuntat cu aceasta ocazie ca se are in vedere construirea unui nou spatiu pentru comercianti, unul care sa le permita sa isi desfasoare activitatea in conditii optime si pe timpul ienrii. Inca nu se stie daca va fi tot un cort, sau un alt fel de constructie.

Primaria Piatra Neamt spera ca pana la sarbatorile pascale din 2015 pietrenii sa isi poata face aprovizionarea in cadrul noii piete.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.