Editia de toamna a campaniei Piatra Curata a ajuns la final. Trei asociatii de proprietari si trei scoli din Piatra Neamt au fost premiate pentru harnicia de care au dat dovada cand a venit vorba de ecologizarea orasului Piatra Neamt. In acelasi context au fost premiati, este adevarat, cu diplome de onoare si jandarmii, militarii si sportivii pietreni care au pus umarul la curatarea mai multor zone ale municipiului Piatra Neamt. Asa cum declara viceprimarul Aurelia Simionica, editia de toamna a Pietrei Curate a strans mai multi participanti decat editia de primavara. Joi, 6 noiembrie, in cadru festiv, a avut loc decernarea diplomelor pentru cei mai harnici dintre participantii la campania de ecologizare initiata de Primaria Piatra Neamt. Piatra Curata a debutat imediat dupa inceperea noului an scolar si a strans, timp de peste o luna de zile, cei mai harnici ecologisti din Piatra Neamt: elevi ai liceelor pietrene, sportivi, pensionari, si membri ai asociatiilor non guvernametale. Zeci de metri cubi de gunoaie au fost stransi din diverse zone ale municipiului Piatra Neamt, de-a lungul derularii campaniei de ecologizare Piatra Curata. Cele mai harnice trei asociatii din oras au primit bani pentru achitarea facturilor la pentru ridicarea deseurilor catre firma furnizoare de astfel de servicii,iar cei mai harnici elevi au fost recompensati cu calculatoare performante.

Aurelia Simionica – Viceprimar Piatra Neamt
”Festivitatea aceasta de premiere este un moment deosebit, pentru ca e momentul in care recunoastem implicarea deosebita a celor care au raspuns chemarii noastre ori singuri s-au implicat in igienizarea orasului si a zonelor invecinate lui. Din acest moment putem spune ca in Piatra Neamt exista o echipa de gospodari sau mai bine zis, Piatra Neamt e o comunitate de oameni gospodari. Participarea numeroasa la aceasta campanie este o dovada a faptului ca prin buna organizare sau printr-un simplu semnal dat, de oriunde ar veni el, exista reactie din partea comunitatii. ”Piatra curata” s-a bucurat de o larga participare. Cetatenii municipiului Piatra Neamt sunt oameni respectabili, unul alaturi de altul, dornici de a participa la actiuni menite sa le faca traiul mai usor si viata mai frumoasa. La editia de toamna a ”Pietrei curate” participarea a fost mai numeroasa decit in primavara si au venit in campanie atat reprezentanti ai institutiilor publice cat si ai societatii civile. Acum tot ce imi doresc este sa fie un exemplu ceea ce s-a facut si sa se mentina orasul curat pana la primavara, cind vom declansa o noua editie, dar imi doresc sa vedem cu totii si o schimbare de comportament, sa avem fiecare o grija mai mare fata de mediul inconjurator, fata de frumusetile naturale care ne sunt oferite la tot pasul si pe care noi trebuie doar sa le mentinem, fara a le distruge ori umple de gunoaie. Țin sa le multumesc participantilor pentru exemplul dat, le multumesc si celor care au vrut sa fie alaturi de noi, dar din diverse motive n-au reusit si asteptam si mai multi participanti la editiile viitoare, desi, sincera sa fiu, vreau ca aceasta campanie sa ramina, intr-un an, doi, fara obiective, sa nu mai avem ce aduna, sa fie totul frumos si curat”

Viceprimarul Aurelia Simionica a fost cea care a acordat diplome de onoare si de participare celor care au pus umarul la organizarea si desfasurarea efectiva a campaniei de ecologizare Piatra Curata: Inspectoratul Judetean de Jandarmi Neamt, militarii profesionisti de la Batalionul 634 Petrodava, Sindicatul Pensionarilor Neamt, Uniunea Judeteana a Pensionarilor Neamt, echipa de Handbal Club Feminin Piatra Neamt, Asociatia Sens Civic, Clubul Sportiv Ceahlaul si Asociatia de Minifotbal. Cat despre asociatiile de proprietari implicate in Piatra Curata, trei dintre acestea, care s-au dovedit a fi cele mai perseverente si harnice in campania de ecologizare, au primit cate 3000 de lei. Banii vor fi folositi la achitarea facturilor pentru deseuri, iar asociatiile castigatoare sunt din toate cartierele orasului. Este vorba despre asociatia de proprietari 56, asociatia de proprietari 5 si Asociatia de Proprietari 119 din Piatra Neamt. Premiile au fost primite cu mandrie de administratori care s-au declarat disponibili oricand pentru astfel de activitati.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.