Caminele deteriorate si lasate de izbeliste de Apaserv (companie controlata de CJ Neamt) sunt una dintre cauzele pentru care apele menajere de la 3 blocuri din Piatra Neamt, ajung in albia paraului Cuiejdi. Totul a iesit la iveala in urma unor controale ale Politiei Locale. ”Vineri, 12.03.2021, polițiștii locali din cadrul Compartimentului Protecția Mediului, împreună cu lucrătorii S.C. Publiserv, au demarat acțiunea de identificare a blocurilor și a imobilelor ai căror proprietari deversează apele menajere direct în canalizarea pluvială ajungând mai apoi, în pârâul Cuiejdi.

Astfel, au fost depistate trei blocuri, pe străzile Al. Viforului și Al. Tiparului (fostul cartier Lenin) care nu erau branșate la rețeaua de canalizare a apelor menajere gestionată de ApaServ, acestea deversând apele uzate direct în canalizarea ce preia apele pluviale.

Totodată, s-a constatat că foarte multe cămine sunt deteriorate, acesta fiind un motiv în plus pentru care apele menajere ajung în canalizarea pluvială.

După finalizarea acțiunii de identificare a imobilelor ce deversează direct în canalizarea pluvială și a căminelor ce necesită reparații, urmează a se lua și măsurile ce se impun, atât în privința asociațiilor de proprietari cât și a persoanelor fizice sau juridice care au obligația de a se branșa la rețeaua publică de canalizare sau de a repara și întreține respectiva rețea, astfel încât să nu se mai producă poluarea apelor meteorice și a pârâurilor ce traversează orașul”, se arata intr-un comunicat al Politiei Locale Piatra Neamt.

I.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.