Actualizare stire: Vezi AICI- ÎN TOTAL, 15 OAMENI AU RĂMAS BLOCAȚI ÎN TELEGONDOLE. OPERAȚIUNEA DE SALVARE S-A ÎNCHEIAT

Ultima ora: Potrivit unor ultime informatii oficiale, numarul persoanelor blocate la inaltime ar fi 15

Stirea initiala: Situatie destul de complicata privind misiunea de salvare a persoanelor blocate in telegondole in Piatra- Neamt. Autoritatile anunta ca sunt cel putin 10 persoane blocate in 3, 4 sau chiar 5 telegondole, printre care si un copil de 1 an. De aproximativ 2 ore se incearca salvarea lor, insa lucrurile sunt destul de complicate. Trebuie verificate toate cabinele telegondolei, iar asta nu se poate face decat cu o autospeciala ISU de salvare de la mare inaltime, care este de tonaj greu si dificil de manevrat. Au fost verificate doua telegondole oprite deasupra strazii Stefan cel Mare, iar la ora redactarii (20:30) autospeciala fusese mutata pe strada Alexandru cel Bun deasupra careia s-a oprit o cabina, in curtea DGASPC, unde a fost nevoie sa se taie un gard pentru a se putea intra.

Cele mai multe persoane (aproximativ 7) sunt blocate in 3 sau 4 telegondole oprite pe traseul prin padurea de pe muntele Cozla. Toti cei blocati acolo striga si fac semne disperate cu luminile de la telefoane pentru a putea fi vazuti (foto jos)

Daca pe traseul pe deasupra orasului este relativ mai usor sa se intervina, pe traseul care trece prin padure este extrem de greu sa se ajunga la persoanele ramase blocate.

Surse care cunosc bine cum functioneaza instalatia de transport pe cablu cosntruita la Piatra- Neamt, afirma ca usile cabinelor nu pot fi  deschise din exterior, decat de cateva persoane care stiu cum functioneaza sistemul  de deblocare.

Desi instalatia are un motor de rezerva special conceput pentru astfel de situatii, acesta a cedat si el dupa cateva minute.

Este posibil ca misiunea de salvare sa continue toata noaptea daca nu se gasesc metode care sa simplifice operatiunile. Revenim.

Mai jos, inregistrarea transmisiunii live tvmneamt, de la unul dintre locurile in care s-a actionat cu autospeciala de salvare de la mare inaltime.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.