Piatra Neamt este luat in calcul de Federatia Romana de tenis pentru a gazdui o etapa din Cupa Davis (cunoscută și sub numele de „Salatiera de argint”). Este vorba despre meciul de etapa, Romania- Luxemburg care este posibil sa se dispute in luna februarie 2018. Ieri, prsedintele Federatiei a fost la Sala Polivalenta insotit de primarul Chitic si viceprimarul Bogdan Gavrilescu, pentru a vedea conditiile oferite, urmand ca mai apoi sa se ia o decizie, se arata intr-un comunicat al Primariei Piatra- Neamt:

”Primarul Dragoș Chitic și viceprimarul Bogdan Gavrilescu i-au avut astăzi oaspeți pe președintele Federației Române de Tenis, George Cosac și pe vicepreședintele acesteia, Răzvan Itu. Scopul vizitei l-a reprezentat discutarea posibilității organizării la Sala Polivalentă din Piatra-Neamț, în perioada 2-4 februarie, a etapei de Cupă Davis la tenis masculin România-Luxemburg.

După întâlnirea de la Primăria Piatra-Neamț, s-a efectuat o vizită la Sala Polivalentă: ”Am demarat discuții despre organizarea acestei competiții încă din anul 2016 și mă bucur că Federația Română de Tenis a fost de acord cu includerea municipiului Piatra-Neamț în acest circuit. Dispunem de o bază sportivă modernă și vom putea asigura toate condițiile necesare organizării acestei etape de Cupă Davis. Îmi doresc și în 2018 evenimente de calitate la Piatra-Neamț, care să plaseze municipiul nostru în topul orașelor organizatoare de evenimente sportive” a declarat primarul Dragoș Chitic.”

Cupa Davis este un trofeu sportiv acordat în tenisul de câmp. Competiția în urma căreia se acordă Cupa Davis se desfășoară între echipe naționale. Poartă numele lui Dwight Filley Davis, fost tenisman, visul său fiind un meci internațional, în locul unuia interamerican. „Cupa Davis”, ca trofeu sportiv, a fost înscrisă legal la 21 februarie 1900. Ea este asigurată la Banca West din New York, astăzi valoarea ei afectivă fiind inestimabilă. Una din prețioasele tradiții ale cupei este aceea de a grava, după fiecare finală, numele jucătorilor din echipa învingătoare și din cea învinsă. Ion Țiriac și Ilie Năstase se numară printre marii performeri ai “Cupei Davis”, cu peste 100 de meciuri susținute (sursa- wikipedia)

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.