Magistraţii Tribunalului Neamţ au dat verdictul in procesul pentru dubla crimă din strada strada Blanduziei din Piatra Neamţ, unde un bărbat şi-a ucis fiul minor (elev la Liceul de Arte Victor Brauner) şi soacra. Florin Petrache a primit cea mai aspră pedeapsă prevăzută de legea penală fiind condamnat la închisoare pe viaţă, fiind găsit vinovat de săvîrşirea infracţiunilor de omor calificat şi distrugere, anunta Monitorul de Neamt.

În plus, judecătorii l-au obligat la plata unor daune enorme care depăşesc 1,8 milioane de euro. Cea mai mare parte din bani, 1,3 milioane de euro au fost acordate nevestei inculpatului care şi-a pierdut fiul de 16 ani şi mama. Este suma cu care ea se constituise parte civilă în procesul penal. Fratele ei ar avea de încasat 507.000 de euro, din care numai 7.000 de euro sînt daune materiale, iar restul reprezintă despăgubiri morale. Acesta ceruse la finele urmăririi penale numai 12.000 de euro, dar judecătorii i-au acordat mai mult. Este greu de crezut că aceşti bani vor fi achitaţi vreodată atît timp cît ucigaşul ar trebui să stea după gratii pînă la sfîrşitul vieţii. Decizia instanţei de fond nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Bacău, mai mentioneaza sursa citata.

Abominabila fapta a avut loc pe 26 martie 2019, cînd pietreanul de 60 de ani şi-a ucis fiul de 16 ani şi soacra de 68 de ani. Mai multe detalii despre tragedie, AICI

Dublă crimă: Și-a omorât fiul și soacra, apoi le-a dat foc în casă

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.