De peste două deceniitoamna, in an impar, FUNDATA VOREL PIATRA NEAMT organizeaza, una din cele mai prestigioase manifestari nationale de arta plastica : Festivalul Concurs Bienal National de Arta Plastica „LASCAR VOREL”. De-a lungul celor 22 de ani am avut aceeasi devotati si fideli parteneri; Complexul Muzeal Județean și Filiala Neamț a Uniunii Artiștilor Plastici din România,

Editia din 2019, cea de a XVI-a, realizata cu sprijinul financiar al Primariei Municipiului Piatra-Neamt, se adreseaza artistilor pictori, sculptori si graficieni, absolventi ai universitatilor de arta, membrii ai U.A.P. din România.

Au raspuns invitatiei 133 artisti care etalează în sălile Muzeului de Artă Piatra-Neamț 178 lucrari de arta lucrări de artă. Faptul că, artiști premiati si nomonalizati la editiile precedente  sunt prezenti pe simeze si anul acesta este o dovadă a importanței pe care a dobândit-o Bienala de la Piatra Neamt.

Programul manifestarilor cuprinde vernisajul expozitiei “Bienala de Arta Plastica “Lascar Vorel” Piatra- Neamt  si  festivitatea de premiere.

Juriul care va stabili și decerna Marele Premiu al Bienalei și premiile de pictură, grafică și sculptură este format din: prof. univ. dr. Liviu Suhar – pictor , prof. univ. dr. Constantin Catargiu-grafician, prof. univ. dr. Neculai Păduraru-scluptor, prof. dr. Vasile Duda-istoric si critic de artă, prof. Costin Neamțu –pictor.

Anunțarea premiilor și vernisajul expoziției celei de a XVI-a ediții a Bienalei Naționale de Artă plastică ”Lascăr Vorel” vor avea loc la Muzeul de Artă Piatra-Neamț, vineri 25 octombrie 2019, ora 17.00.

Expozitia va fi deschisa publicului vizitator in  perioada octombrie-decembrie a.c.

sursa: Fundatia ”Vorel”

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.