Primăria Piatra-Neamț lansează cea mai mare licitație din ultimii 30 de ani. Este vorba despre proiectele de mobilitate urbană, care vor schimba in totalitate fata orasului si vor rezolva multe dintre probleme de astazi din traficul rutier.

Asadar, a fost facut înca un pas spre începerea lucrărilor din proiectele pentru modernizarea principalelor coridoare de mobilitate din Piatra-Neamț.

Documentația tehnică pentru cele trei proiecte a fost publicată pe SEAP. Ne dorim cât mai mulți ofertanți care să se înscrie și pentru a avea timpul necesar pentru pregătirea ofertelor, licitația va fi deschisă pe platforma de achiziții 45 de zile. Oferta câștigătoare va fi stabilită pe baza a două criterii de evaluare obiective: cea mai bună ofertă financiară și timpul de execuție. Ofertele pentru realizarea proiectelor pot fi depuse până pe 7 februarie 2022”, a transmis Primaria Piatra Neamt.

Cele trei coridoare de mobilitate care vor fi reorganizate și modernizate sunt Bd. 9 Mai – Strada Dimitrie Leonida, Bd. Decebal –  Piața Mihail Kogălniceanu- Bd. Traian și Strada Mihai Viteazu.

Pe unul dintre tronsoane a fost deja o licitatie, insa nu s-a prezentat nimeni, din cauza preturilor prevazute in proiect, acestea fiind la nivelul anului 2018. Evident, niciun constructor nu-si risca afacerea pentru a lucra la preturi subevaluate, asa ca intre timp, prin demersurile primarului Carabelea, s-a reusit adjustarea preturilor la nivelul actual, astfel incat, constructorii nu vor mai avea nicio retinere sa participe la licitatie.

Mai mult, s-au obtinut fonduri si pentru inlocuirea retelei de distributie a apei pe tronsonul de pe bulevardul Decebal. Vor fi schimbate tevile mai intai, apoi se vine la gata cu lucrarile de suprafata, pentru a nu mai exista riscul ca din cauza conductelor depasite de vreme, sa se intervina dupa finalizarea lucrarilor.

Lucrările la cele 3 coridoare de mobilitate urbana includ și reamenajarea și accesibilizarea trotuarelor, a spațiilor verzi, reorganizarea parcărilor, îngroparea cablurilor și montarea de mobilier urban nou.

„Implementarea proiectelor de mobilitate urbană va însemna modernizarea orașului nostru. Ne dorim prioritizarea transportului în comun și a celui pe bicicletă și transformarea orașului nostru într-unul modern, european, prietenos cu pietonii, redat oamenilor. Lucrările la cele trei proiecte se vor desfășura etapizat, astfel încât să se diminueze disconfortul pentru pietreni și pentru cei care tranzitează orașul” a declarat primarul Andrei Carabelea.

Valoarea totală a lucrărilor este de aproximativ 90 de milioane lei și reprezintă cea mai mare licitație lansată de Municipiul Piatra-Neamț în ultimii 30 de ani. Mai multe detalii sunt disponibile AICI

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.