Sarbatoare trista astazi, la Piatra Neamt. Din cauza restrictiilor contra pandemiei, Ziua Nationala a Romaniei a fost sarbatorita (daca se poate spune asa) fara public si fara defilare militara. Daca in fiecare an, Ziua Nationala era sarbatorita in centrul orasului, de data asta, manifestarile au avut loc in cimitirul eroilor. La eveniment au participat pe langa militari si politisti, prefectul George Lazar, subprefectul Doru Ungureanu, primarul Andrei Carabelea, fostul primar Dragos Chitic, sefi de Politie, Armata, Jandarmi si Pompieri. Singurul absent a fost ca de obicei, Ionel Arsene, presedintele CJ Neamt, care nu participat niciodata la manifestarile din Piatra Neamt, prilejuite de Ziua Nationala a Romaniei. CJ Neamt nu a trimis nici macar un reprezentant.

Dupa oficierea slujbei religioase in memoria eroilor români, Prefectul George Lazar a prezentat mesajul premierului Ludovic Orban, apoi, in propria alocutiune, a vorbit despre necesitatea de unitate din partea romanilor in fata pandemiei, exprimandu-si convingerea ca urmatoarea Zi Nationala, va fi sarbatorita fara restrictii.

In ciuda interdictiilor privind accesul publicului la eveniment, cativa copii si-au manifestat patriotismul de pe partea cealalta a gardului, fluturand alaturi de parinti, steaguri tricolore.

Tvmneamt.ro a transmis in direct manifestarea din cimitirul eroilor din Piatra Neamt:

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.