De aproape doua zile, in Piatra Neamt, in spatele hotelului Ceahlau, langa Curtea Domneasca, poate fi vazut un crater in care ar încăpea toata prostia, incompetenta si nesimtirea Apaserv, compania care detine monopolul distribuirii apei potabile in judetul Neamt.

Craterul din imaginile de mai jos a fost sapat miercuri dimineata pentru a fi remediata una dintre sutele de avarii care apar anual la reteaua de distributie a apei potabile, si care lasa periodic un oras intreg fara apa potabila.

Lucrarile s-au incheiat joi dimineata (14 noiembrie) in jurul orei 4. A fost inlocuita o vana si… de atunci, totul a ramas balta, cu ditamai groapa in buricul targului, semnalizata corespunzator din punct de vedere rutier, pentru ca asta ar mai lipsi, sa mai vedem prin ea si niste masini cu rotile in sus.

Cand apar astfel de situatii, repararea strazilor cade in sarcina Apaserv, dar numai in ceea ce priveste costurile. Prin urmare, Apaserv trimite o comanda catre Publiserv, Publiserv repara, dupa care Apaserv plateste. De bun simt ar fi ca imediat dupa ce fărâmițează asfaltul și își incheie interventia, Apaserv sa trimita imediat comanda catre Publiserv. Ei bine, de fiecare data, asa cum se intampla si cu craterul din spatele hotelului Ceahlau, Apaserv lasa sa treaca saptamani intregi pana sa solicite Publiserv readucerea carosabilului la starea initiala, pentru a se mai aduna si alte comenzi. Potrivit conducerii Publiserv, astazi la ora 11, dupa aproape doua zile de cand s-a sapat ditamai craterul, Apaserv nu trimisese nicio comanda, deci este foarte posibil ca pana la primavara viitoare, locul sa fie inclus pe lista obiectivelor turistice din Piatra- Neamt, si asa e la doi pasi de centrul istoric, si fix langa un hotel, un liceu si o biserica.

Probabil ca Apaserv trebuie sa mai angajeze niste cumetri, nepoti, nepoate, amante si sotii de ”baieti destepti”, pe langa sutele deja existenti, pentru ca sa poata cineva sa completeze o nota de comanda in timp util.

Spargerea strazilor si lasarea lor așa, este o problema foarte veche in Piatra- Neamt. Aproape ca nu mai exista nici o strada, străduță, alee, care sa nu fie rupta in bucati  de Apaserv, Telekom, E-On si firme de constructii cu mare priza la bani publici.

De partea cealalta, primaria, desi are in subordine Politia Locala, doarme in bocanci. Niciodata Apaserv nu a fost sanctionata pentru că își bate joc efectiv de cetateni si sfideaza orice norma de bun simt.

De fapt, Politia Locala nu a sanctionat niciodata cu amenda, nicio companie care distruge domeniul public.

De exemplu, pe str. Alexandru cel Bun (ca o ironie a sortii, pe aceasta strada este si Directia de Taxe si Impozite si Politia Rutiera), zac de vreo luna alte doua gropi imense. Strada este cu sens unic, este foarte ingusta, iar soferii (platitori de taxe si impozite) nu le pot ocoli, fiind nevoiti sa treaca prin ele.

De la Primaria Piatra Neamt ni s-a comunicat doar ca intr-adevar, pentru zona respectiva a fost emisa o autorizatie de sapaturi, iar compania care a distrus strada este E- On Gaz. Nu ni s-a putut spune data exacta la care a fost emisa autorizatia, nici cine trebuia sa repare si nici daca s-a aplicat vreo sanctiune pentru E-On Gaz, pentru ca își bate joc de nervii cetatenilor si de bunurile publice. Ni s-a promis ca respectivele informatii ne vor fi furnizate imediat, insa ele nu au mai venit nici dupa 4 ore.

Intre timp, Politia Locala a informat presa ca a gasit 3 boschetari intr-o centrala termica dezafectata, ca a amendat niste cersetori si ca a sanctionat si niste soferi de autobuz care au oprit mijloacele de transport prin alte locuri decat in statii.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. In zona menționată se fac lucrari in fiecare an , mă intreb
    lucrarile acestea nu au o garanție? Vă mulțumim si apreciem că puneți întrebări incomode celor care trebuie să se implice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.