Politia Rutiera s-a autosesizat dupa imaginile publicate sambata de tvmneamt.ro, pe care se vede un sofer (NT 28 RRA) care conduce agresiv. Cu o viteza mult peste limita legala, acesta face doua depasiri periculoase peste marcajul dublu longitudinal care separa cele doua sensuri de mers, pe str. Cetatea Neamtului din Piatra Neamt, aproape de iesirea spre Targu Neamt. A doua depasire este facuta pe un sector de drum in rampa, fara vizibilitate. Imaginile au fost surprinse sambata, 1 februarie, in jurul orei 16.

Piatra Neamț, str. Cetatea Neamțului- NT 28 RRA (imagini cameră de bord). Două depășiri peste linia dublă continuă, cu peste 100km/h

Fițe și inconștiență la volan. Piatra Neamț, str. Cetatea Neamțului- NT 28 RRA (imagini cameră de bord). Două depășiri peste linia dublă continuă, a doua în rampă, fără vizibilitate, cu peste 100km/h

Publicată de TVMneamţ.ro pe Sâmbătă, 1 februarie 2020

Polițiștii Serviciului Rutier Neamț s-au sesizat din oficiu, în urma apariției imaginilor în mediul on-line, conducătorul auto urmând a fi invitat la sediul poliției. Conform normelor legale în vigoare, persoanei în cauză i se va aduce la cunoștință faptul că a încălcat o normă rutieră care prevede suspendarea dreptului de a conduce și i se va atrage atenția cu privire la comportamentul rutier”, informeaza IPJ Neamt.

Din pacate insa, soferul nu va putea fi sanctionat, pentru ca legea este extrem de slaba in acest sens. Abaterea ar fi trebuit sa fie constatata de un politist, iar imaginile ar fi trebuit sa fie inregistrate cu dispozitive omologate si verificate metrologic. ”Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se fac direct de către poliţistul rutier, respectiv, constatarea contravenţiilor se poate face şi cu ajutorul unor mijloace tehnice certificate sau mijloace tehnice omologate şi verificate metrologic“, mai transmite Dimitrie Mocanu, purtator de cuvant IPJ Neamt.

Ionut CORFU

 

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.