Strandul din Piatra- Neamt a fost din nou inundat in aceasta seara (18 iunie) in jurul orei 20, dupa ce o furtuna s-a abatut asupra orasului. Exact ca in urma cu doua saptamani, acelasi torent de pe versantul de langa strand s-a revarsat, aducand o cantitate mare de aluviuni la intrarea in strand, dar si in incinta strandului.

La ora redactarii (dupa miezul noptii) muncitori si utilaje Publiserv inca intervin pentru indepartarea aluviunilor, a declarat pentru tvmneamt.ro Marius Ghinet, director tehnic Publiserv. La fata locului au fost prezenti si viceprimarul Bogdan Gavrilescu si directorul Publiserv, Gheorghe Triboi.

Si in cartierul Valeni s-au revarsat apele, in locul cunoscut ca Paraul Turcului, unde tot un torent a antrenat cantitati mari de aluviuni si bolovani de dimensiuni considerabile, care au blocat un pod. S-a intervenit cu echipe si utilaje Publiserv dar si cu pompieri ISU. Apa a ajuns in cel putin 10 curti, insa s-a apelat la o improvizatie in urma careia drumul a fost blocat, in schimb, s-a reusit devierea apei inspre albia raului Bistrita, a mai declarat Marius Ghinet.

In urma cu o saptamana, primarul Dragos Chitic a atras atentia intr-o conferinta de presa ca desi primaria a trimis numeroase sesizari catre Romsilva pentru corectarea torentilor din fondul forestier care pun in pericol anumite zone din Piatra- Neamt, acestea au ramas fara raspuns.

Echipe Publiserv, aproximativ 30 de oameni si utilaje, inca actioneaza in cele doua locuri pentru limitarea efectelor revarsarii apelor si pentru monitorizarea situatiei. Judetul Neamt este sub cod galben de ploi si vijelii, cel putin pana dimineata la ora 10, pe parcursul noptii fiind asteptate precipitatii insemnate cantitativ.

Ionut CORFU (sursa foto: facebook)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.