S-a deschis dosar penal in cazul barbatului din Piatra Neamt pe care medicii au refuzat să îl testeze de două ori pentru Covid 19, deși acesta a mers la Urgențe și a cerut acest lucru.

Procurorii fac cercetări după ce un bărbat în vârstă de 45 de ani s-a prezentat de două ori la Unitatea de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ, acuzând simptome specifice persoanele infectate cu Covid-19, fără a fi testat. Peste câteva zile, el a fost dus cu ambulanţa la unitatea medicală, fiind testat pentru coronavirus, iar rezultatul a fost pozitiv, acesta fiind transferat apoi la Iasi dupa ce starea lui de sanatate se agravase considerabil.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ, la Parchet a fost înregistrat, în 2 aprilie, un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Obiectul sesizării se referă la faptul că, în zilele de 18 şi 20 martie, un bărbat din municipiul Piatra Neamţ, în vârstă de 45 de ani, s-a prezentat la Unitatea de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţe Piatra Neamţ, acuzând simptome specifice persoanelor infectate cu virusul Covid-19, fără a se dispune testarea”, se arată în comunicat.

Pe 23 martie, bărbatul a fost adus din nou cu ambulanţa la Spitalul Judetean Neamţ, pentru a treia oara, ocazie cu care s-a dispus testarea, fiind diagnosticat cu infecţie cu COVID-19.

De asemenea, procurorii cercetează şi dacă au fost respectate protocoalele privind transportul între unităţile medicale a persoanelor infectate cu Covid-19, în condiţiile în care, după diagnosticare, pacientul a fost transferat la un spital din municipiul Iaşi.

Mai multe detalii despre acest caz, in articolul publicat de vestea.net in urma cu 10 zile, in care sotia barbatului povesteste toate amanuntele imprejurarilor in care acesta a fost la un pas sa-si piarda viata: Calvarul pacientului N.A.! Refuzat de 2 ori la testarea COVID19 pentru că… nu se încadra în protocol! A treia oară… POZITIV!

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.