Municipiul Piatra Neamț găzduiește, în perioada 18-27 octombrie, Olimpiada Internațională de Astronomie, ajunsă la cea de-a 24-a ediție.

Eu, ca primar, sunt onorat să găzduim la Piatra Neamț un asemenea eveniment educațional. În ultimii ani, municipiul Piatra Neamț a mai găzduit competiții importante, olimpiade naționale și internaționale. Alegerea municipiului Piatra Neamț este o dovadă de respect pentru rezultatele deosebite pe care elevii le-au obținut la concursuri. Este o oportunitate, sunt peste 250 de elevi și profesori, din 21 de țări, care au confirmat, până acum, participarea la acest eveniment de amploare. Ca municipalitate, noi am fost foarte deschiși în a ne implica în susținerea acestei olimpiade, inclusiv financiar, cu alocarea a 15.000 lei pentru finanțarea olimpiadei și 16.000 lei alocați Colegiului Național «Petru Rareș», care organizează competiția, în această perioadă, când instituția aniversează 150 de ani de atestare documentară, ca lăcaș de educație. Domnul director Dan Oniciuc este foarte implicat și am colaborat în această perioadă, pentru a pune la punct toate detaliile organizatorice, inclusiv prin punerea la dispoziție a Sălii Polivalente și a Stadionului Municipal, pentru desfășurarea olimpiadei. Sper ca, din această colaborare cu Inspectoratul Școlar și cu Ministerul Educației Naționale, să rezulte premisele pentru viitoare implicări în astfel de evenimente. Mulțumim tuturor factorilor implicați în organizarea acestui concurs!”, a declarat primarul Dragoș Chitic, în cadrul conferinței de presă desfășurată astăzi, 17 octombrie, la sediul primăriei.

La conferință au participat și academicianul Mikhail Gavrilor, președintele Consiliului de Coordonare a Olimpiadei Internaționale de Astronomie, secretar al Academiei de Științe Astronomice din Rusia, cel care a propus România ca țară gazdă, precum și prof. Dan Oniciuc, directorul Colegiului Național ”Petru Rareș”, și prof. Cristinel Secară, din partea Inspectoratului Școlar Județean.

La Olimpiada Internațională de Astronomie participă 250 de elevi și profesori, din 21 de țări, între care Statele Unite, Thailanda, Ucraina, India, Rusia, China, Italia, Sri Lanka și Suedia.

tvmneamt.ro

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.