Operatiunea de salvare a persoanelor ramase blocate in telegondolele din Piatra Neamt, s-a incheiat in jurul orei 23:30. In total, au fost 15 persoane care au ramas in cabinele telegondolei suspendate la zeci de metri deasupra solului. Un barbat a reusit sa ajunga la statia de pornire de la gara dupa aproximativ o ora. S-a reusit recuperarea lui dupa ce a fost pus in functiune un motor auxiliar, care n-a functionat decat cateva minute, fara a se reusi readucerea celorlalte cabine in statia de pornire.

Ceilalti 14 oameni, printre care si un copil de doar 3 luni au stat suspendati peste 3 ore in 5 cabine. Cei mai multi erau din alte orase: Roman, Bacau sau Bucuresti.

Planul de readucere la sol a persoanelor captive in telegondole cu ajutorul pompierilor, al alpinistilor Salvamont si al jandarmilor a fost suspendat pe ultima suta de metri dupa ce s-a reusit repornirea motorului auxiliar al instalatiei de transport pe cablu. Astfel, toate cele 14 persoane au ajuns cu bine la statia de la gara din Piatra- Neamt. O tanara a avut nevoie de ingrijiri medicale dupa clipele de panica prin care a trecut si le-a primit de la echipajele SMURD care au fost mobilizate la locul de sosire.

La operatiuni a fost prezent si primarul Dragos Chitic.

Imagini si informatii suplimentare, in inregistrarile transmisiunilor in direct, realizate de tvmneamt.ro, din locurile in care s-au desfasurat operatiunile de salvare, in ordine cronologica.

  1. S-a incercat aducerea la sol din curtea Directiei Judetene de Tineret si Sport, de pe str. Stefan cel Mare

2. DGSAPC Neamt, str. Alexandru cel Bun. Incercarea de aducere la sol a 3 adulti si a copilului de 3 luni

3. Momentele in care toti cei 14 oameni au ajuns la statia de la gara

Galerie foto:

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. E o problemă foarte, foarte gravă!
    Nici nu vreau să mă gândesc cum ar fi fost dacă întâmplarea avea loc în alt sezon: cu temperaturi negative, cu ploaie, sau vânt.
    GROAZNIC!

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.