Un apartament cu 4 camere a fost complet distrus intr-un incendiu produs astazi in jurul orei 13, intr-un bloc cu 10 etaje (blocul H6) de pe b-dul Traian din Piatra Neamt. Apartamentul in care au izbucnit flacarile este situat la etajul 3. Alte 3 apartamente de la nivelul inferior au fost avariate, dupa ce pompierii au fost nevoiti sa foloseasca o cantitate mare de apa, pentru ca incendiul se manifesta foarte violent, flacarile pe scara scarii ajungand pana la etajul 4.

Doi pompieri aflati in timpul liber au intervenit alaturi de colegii lor. Unul dintre ei, un ofiter care trecea pe langa bloc si a vazut incendiul, a alertat vecinii mergand din usa in usa, astfel, 20 de oameni s-au autoevacuat. Pompierii au stabilit drept cauza a incendiului, joaca unui copil cu focul. Conform unor martori, familia care locuieste in apartament are doi copii mici, iar unul dintre ei, in varsta de 3 ani si 4 luni, a fost scapat de sub supraveghere, s-a jucat cu o bricheta si  a aprins hainele dintr-un dressing. Mama copilului a suferit arsuri usoare la nivelul spatelui, incercand sa-si salveze copiii si bunurile. In incendiu au ars si documente, dar si o suma consistenta de bani.

Conform ISU Neamt, femeia a refuzat transportul la spital: ”Ca urmare a unui apel la 112, pompierii au fost înștiințati despre producerea unui incendiu la un apartament situat la al treilea etaj dintr-un bloc cu 10 niveluri din municipiul Piatra-Neamț. La locul solicitării s-au deplasat pompierii pietreni cu două autospeciale pentru stingere și o autospecială complexă pentru intervenție și un echipaj cu ambulanță de la SAJ Piatra-Neamț.

Un coleg (lt. Ionuț Țobârnac)  ce se afla in trecere pe lângă locul evenimentului a mers din ușă în ușă până la etajul al treilea și a anunțat că este un incendiu produs într-un apartament din bloc și le-a recomandat locatarilor să părăsească locuinţele. Astfel,  s-au autoevacuat aproximativ 20 de persoane.

La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta cu flacără deschisă în interiorul apartamentului,  cu degajare mare de fum.

Pompierii au localizat și lichidat incendiul și au evacuat fumul cu ajutorul mijloacelor specifice de intervenție.  În urma incendiului apartamentul a fost distrus în totalitate, iar alte trei apartamente au fost  deteriorate ca urmare a apei folosite pentru intervenție.
Proprietara locuinței in vârstă de aproximativ 29 de ani a suferit arsuri ușoare.  Aceasta a primit îngrijiri medicale de la echipajul de la SAJ  dar a refuzat transportul la spital.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind jocul copiilor cu focul.
Colegul nostru, plutonierul adjutant Cătălin Buțurcă,  care se afla în timpul liber, a fost alături de camarazii săi și i-a sprijinit la intervenție.

Și de această dată avem convingerea ca dragostea față de semeni este o calitate importantă a salvatorilor”, a transmis ISU Neamt.

Ionut CORFU (sursa foto: ISU Neamt)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.