Pompieri din 3 judete (Iași, Vaslui si Suceava) au fost chemați in ajutorul pompierilor ISU Neamt, pentru a interveni in Piatra- Neamt unde ploile torentiale au facut prapad (imagini video, mai jos) in noaptea de 19/20 iunie 2019. La Piatra- Neamt au fost mobilizati si pompieri de la Detasamentele Targu Neamt si Roman. In total, intervin aproximativ 100 de subofiteri si ofiteri ISU.

In urma cu scurt timp (ora 2:30), in Piatra- Neamt au ajuns si pompierii din judetele vecine, care au venit cu autospeciale de interventie si cu motopompe de mare capacitate, acestia fiind distribuiti in zecile de locuri din oras in care este nevoie de interventia lor.

Cea mai grava situatie ramane in cartierul Valeni, unde pana la ora 3 dimineata, fusesera evacuate 15 persoane, printre care si 3 copii, toti fiind transportati la spital pentru a se evalua starea lor de sanatate, urmand a se stabili unde vor fi cazati. ”Până în acest moment din municipiul Piatra Neamț – anexa Văleni, pompierii militari, au evacuat 15 persoane(din care 3 copii) din locuințele inundate. Situația este în dinamică in ceea ce privește evacuarea persoanelor. Persoanele evacuate sunt transportate în prima faza la spital pentru evaluare medicala, ulterior existând posibilitatea cazării la Centrul Social din cartierul Speranța”, informeaza ISU Neamt.

Inundatiile din Valeni au fost provocate de cel putin 2 torenti din zona forestiera (foto- sursa: ISU Neamt)

Foarte grav a fost afectat (pentru a treia oara in doar 2 saptamani) si strandul din Piatra- Neamt. Ca si în dățile trecute, acelasi torent a navalit de pe Aleea Tineretului, antrenand cantitati mari de aluviuni si bolovani, blocand strada si poarta de acces in strand si inundand o mare parte din incinta acestuia: căsuțe, spații verzi, cladiri, strazi, trotuare, parcari si spatii comerciale.

Pentru degajarea aluviunilor de pe carosabil pe strada Tineretului și anexa Văleni se intervine cu utilaje de la SC Publiserv SA și de la Primăria Dumbrava Roșie. La ora redactarii (ora 3) pompierii interveneau si la Batca Doamnei, unde o familie s-a refugiat din calea apelor, la etajul locuintei. Interventiile pompierilor sunt in desfasurare in mai multe locuri din oras.

Pana astazi (20 iunie) la ora 9, judetul Neamt este sub o avertizare cod galben de inundatii. Revenim.

Imagini video surprinse de echipa tvmneamt.ro dupa miezul noptii, in ștrand și pe Aleea Tineretului, unde drumul fusese partial eliberat, in asa fel, incat sa poata circula echipele de interventie.

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.